logo


Άγνωστη η τύχη του δημοτικού περιπτέρου στην Κοινότητα Διονύσου (απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο), μια που άγονη αποδείχθηκε και η δεύτερη δημοπρασία στις αρχές Οκτωβρίου για την εκμίσθωσή του. Όπως και στην περίπτωση της πρώτης δημοπρασίας, που διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, υπήρξε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, αλλά και στις δυο περιπτώσεις οι φάκελοι που κατατέθηκαν δεν περιείχαν όλα τα απαιτούμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα οι δημοπρασίες και τις δυο φορές να κηρυχθούν άγονες.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη 26 Οκτωβρίου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε τρία σενάρια: Είτε την επανάληψη της δημοπρασίας για τρίτη φορά από το Δήμαρχο σύμφωνα με το νόμο είτε την εκμίσθωση του περιπτέρου με απ’ ευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους θα καθορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο είτε τη διαβίβαση του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου με το ερώτημα της κατάργησης της θέσης του, μια που έχουν αποβεί άκαρπες οι δυο μέχρι τώρα δημοπρασίες, κάτι που για την περιοχή θεωρείται απευκταίο.

Το περίπτερο, υπενθυμίζεται, παραμένει κλειστό από το Μάρτιο του 2020, οπότε και κηρύχθηκε έκπτωτος ο προηγούμενος ενοικιαστής λόγω χρεών. Στο συγκεκριμένο σημείο, επί της Λ. Μητρ. Κυδωνιών, λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν Κοινοτάρχης ήταν ο αείμνηστος Σακελλάριος Σωτηρίου, και δεν ήταν εξαρχής ευπρόσδεκτο από την τοπική κοινωνία. Σύντομα ωστόσο έγινε αντιληπτό πως ήταν αναγκαίο, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε είδη ακόμη και πρώτης ανάγκης, όσο και γιατί εξελίχθηκε σε τόπο συνάντησής τους, σε μια περιοχή που για πολλά χρόνια στερείτο σημείων κοινωνικής συνάθροισης.

Από την άλλη πλευρά, όσο αναγκαίο κι αν κρινόταν για την Κοινότητα, άλλο τόσο απασχολούσε η βιωσιμότητά του, μια που και οι πρώτοι ενοικιαστές αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν λόγω και του υψηλού ενοικίου, αλλά και ο αμέσως επόμενος, με μηνιαίο μίσθωμα 1000 ευρώ, αντιμετώπισε στο τέλος υπέρογκα χρέη, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος. Η βιωσιμότητα του περιπτέρου στο Διόνυσο έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν και την Οικονομική Επιτροπή αλλά και το Τοπικό Συμβούλιο, ιδιαιτέρως που υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την εγκατάσταση ακόμη ενός περιπτέρου στην περιοχή της Αναγέννησης, στην ίδια Κοινότητα.