logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά μέλη της Βιβλιοθήκης μας

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι αρχίζουν κάποια από τα προγράμματά μας καθώς και εκδηλώσεις (δια ζώσης και μέσω zoom):

1. Η «Ώρα Παραμυθιού» μετά από μεγάλη παύση, λόγω πανδημίας, ξεκινά πάλι στη Βιβλιοθήκη μας. Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε πολλά παιδιά στο τμήμα. Παρόλα αυτά, προσπαθούμε να μην αφήσουμε κανένα παιδάκι, που θέλει να παρακολουθήσει, απ’έξω και ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

«Ώρα παραμυθιού»: ανάγνωση παιδικού βιβλίου και δραστηριότητα μέσα στη Βιβλιοθήκη, Τρίτες 5μμ- 5:45μμ για παιδιά ηλικίας από 4 μέχρι και 7. Συμμετοχή μέχρι 8 παιδιά με εγγραφή και επίδειξη self test. Δικαίωμα εγγραφής του ίδιου παιδιού όχι πάνω από 1 φορά τον μήνα. Σε περίπτωση που υπάρχουν θέσεις, θα κρατάμε λίστα αναμονής και θα ειδοποιούμε έγκαιρα για συμπλήρωση των θέσεων.

«Ώρα παραμυθιού»: ανάγνωση του ίδιου παιδικού βιβλίου της ημέρας και δραστηριότητα μέσω zoom Τρίτες 6μμ-6:30μμ για όσα παιδιά θέλουν και μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς περιορισμό ηλικίας. Με εγγραφή. Για τα μικρά παιδιά η συμμετοχή ενηλίκου ή μεγαλύτερου παιδιού είναι απαραίτητη. Επίσης η ύπαρξη χαρτιού ζωγραφικής και μαρκαδόρων για τη δραστηριότητα.

Πρώτο παραμύθι: Τρίτη 2 Νοεμβρίου. (5μμ στη Βιβλιοθήκη + 6μμ zoom) 

Εγγραφές στα μέηλ της Βιβλιοθήκης με τα παρακάτω στοιχεία:

Δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην «Ώρα Παραμυθιού» με όνομα παιδιού, ηλικία, όνομα γονέα, κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας. Η εγγραφή ισχύει μόνο μετά από επιβεβαιωτική απάντηση από τη Βιβλιοθήκη. Υποχρεωτική η μάσκα για όλους μέσα στη Βιβλιοθήκη.

2. Συμμετέχουμε ξανά, μετά από χρόνια, στα παιδικά/εφηβικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας!  

Τίτλος προγράμματος: «Αριθμός φύλλου 1821» 

1ο Εργαστήριο στη Βιβλιοθήκη μας: «Φιάμολες και παντιέρες» για παιδιά 9-12 χρονών (Ιστορικό και εικαστικό εργαστήριο)

Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 3:00μμ-4:30μμ Συντονίστρια/εμψυχώτρια εργαστηρίου η φιλόλογος και δασκάλα Ελένη Γιωτσίδη 

Μέχρι 8 παιδιά. Με εγγραφή και επίδειξη self test στην είσοδο καθώς και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας εγγραφής και αν υπάρχει ζήτηση, το εργαστήριο θα επαναληφθεί.

3. Η Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης μας ξεκίνησε με συνάντηση μέσω zoom και η 2η συνάντησή μας είναι την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 5μμ μέσα στη Βιβλιοθήκη και παράλληλη σύνδεση με zoom.  Το βιβλίο που θα συζητήσουμε είναι το «Η αστυνομία της μνήμης»  της Γιόκο Ογκάουα, εκδόσεις Πατάκης. Αν ενδιαφέρεστε να μπείτε στην ομάδα ή να παρακολουθήσετε την συζήτηση δια ζώσης ή μέσω zoom στείλτε μας μέηλ. Υπεύθυνη της λέσχης η φιλόλογος και συγγραφέας, Αρετή Καράμπελα. Εισηγήτρια λέσχης η συγγραφέας Ευγενία Μακαριάδη.

4. Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου παραδίδουμε τα χρήματα που μαζέψαμε από τη πώληση του λευκώματος «Μένουμε σπίτι δημιουργώντας: Έργα και ημέρες με τον covid-19» καθώς και τα υπόλοιπα λευκώματα προς πώληση στο ίδρυμα ΠΕΓΚΑΠ στην Άνοιξη σε μια ειδική εκδήλωση που κάνει το ίδρυμα για αυτό τον σκοπό, με συμμετοχή επωφελούμενων του ιδρύματος και συμμετέχοντες στην έκδοσή μας. Θα γίνει παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο λεύκωμα. Η στήριξή σας ήταν και είναι σημαντική και θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας! 11:30πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος, Ανοίξεως Σταμάτας 31, Άνοιξη.  Με μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης/48h rapid test σας.

5. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου θα βρεθούμε στη Δημητσάνα για την παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας, ιστορικού και συγγραφέα, Βασίλη Γεωργιάδη «Πικρή Ελλάδα», εκδόσεις Βεργίνα. Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Οργανισμός της Τράπεζας Πειραιώς μαζί με τον εκδοτικό οίκο. Με τη συνεργασία της Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Δημητσάνας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου. Η παρουσίαση θα γίνει στις 11:30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο Δημητσάνας και θα ακολουθήσει ξενάγηση στους Μπαρουτόμυλους και την Βιβλιοθήκη. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας, δηλώστε την πρόθεση της παρουσίας σας στα μέηλ της Βιβλιοθήκης μας.

6. Η ομάδα θεατρικής επιμόρφωσης της Βιβλιοθήκης θα αρχίσει τις πρόβες της από Νοέμβριο (καλώς εχόντων των πραγμάτων). Υπεύθυνη προγράμματος η σκηνοθέτις και δασκάλα δημιουργικής γραφής Αφροδίτη Σφαιροπούλου. Δηλώσεις ενδιαφέροντος στα μέηλ της Βιβλιοθήκης.

Το ωράριο μας εξακολουθεί να είναι :

Δευτέρα:  5:30μμ-8:30μμ 

Τρίτη:   11πμ-2μμ

Τετάρτη:  11πμ-2μμ 

Πέμπτη:  11πμ-2μμ 

Παρασκευή:  5:30μμ-8:30μμ 

*Παρακαλούμε να έρχεστε με μάσκα και να χρησιμοποιείτε το αντισηπτικό που έχουμε στην είσοδο. Υπάρχει περιορισμός στα άτομα που μπορούν να είναι ταυτόχρονα μέσα στη Βιβλιοθήκη και ζητούμε την κατανόησή σας αν χρειαστεί να περιμένετε.  Επίσης παρακαλούμε να μην αργείτε τις επιστροφές των βιβλίων που δανείζεστε. Υπενθυμίζουμε πως ο δανεισμός είναι για 1 μήνα με δικαίωμα ανανέωσης για έναν επιπλέον μήνα κατόπιν συνεννόησης. Πέραν αυτού θεωρούνται εκπρόθεσμα.

Εγγραφές στα προγράμματα/εκδηλώσεις στο vivliothikidionysou@dionysos.gr ή στο vivliothikidionysou@hotmail.com

Αν οι συνθήκες αλλάξουν, θα ενημερώσουμε για τυχόν αλλαγές προγραμματισμού ή ακυρώσεων. 

Όλα τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης είναι δωρεάν.

Διεύθυνση Βιβλιοθήκης: Πλαστήρα 50, Διόνυσος

Τηλέφωνο: 213-2139935

e-mail: vivliothikidionysou@dionysos.gr και vivliothikidionysou@hotmail.com 

Ηλεκτρονικός κατάλογος βιβλίων: https://dionysoslib.openabekt.gr/

Facebook: Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου