logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αναζωπύρωση της πανδημίας φωνάζει εδώ και εβδομάδες με 30 και πλέον νεκρούς καθημερινά 15.000 συνολικά από την έναρξη της πανδημίας.

Η κατάσταση σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπου τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή έως ανύπαρκτα, το άνοιγμα των σχολείων ακριβώς έτσι όπως έκλεισαν και επιπλέον με πρωτόκολλα διάδοσης της πανδημίας, η τραγική κατάσταση στα ΜΜΜ, το άνοιγμα πιο πριν του τουρισμού με τα πρωτόκολλα «λάστιχο» όπως απαιτούσαν οι τουριστικοί όμιλοι, είναι οι βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στο τέταρτο κύμα.

Είναι απόλυτα ορατό και ξεκάθαρο ότι η διαχείριση της πανδημίας γίνεται με βάση το κριτήριο του «»κόστους- οφέλους» για το κεφάλαιο και το κράτος του. Τίποτα απολύτως δεν έκανε η κυβέρνηση για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να επίταξη άνευ όρων τον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα αξιοποιώντας τον αναγκαίο εμβολιασμό ως μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, στερεί αυτήν την κρίσιμη ώρα τις δομές υγείας από πολύτιμο προσωπικό.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος με το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» , όπου περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα συγχωνεύσεις και λουκέτα, σε μία περίοδο που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται όχι μόνο εξαιτίας της Covid αλλά κυρίως λόγω των πρόσθετων αναγκών που αντιμετωπίζουν όσοι νόσησαν και βέβαια λόγω του αποκλεισμού όλους αυτούς τους μήνες, χιλιάδων ασθενών από το σύστημα Υγείας της μιας νόσου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Στέφανο να έχει 24ωρη λειτουργία να εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά, ανάπτυξη κλινών για νοσηλεία, χειρουργεία.
  • Πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να λειτουργούν εργαστήρια, όπως μικροβιολογικό ακτινολογικό κ.ά.
  • Πλήρη κάλυψη όλων των ειδικοτήτων με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας
  • Παροχή ασθενοφόρου
  • Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid 19 για κάτοικους και εργαζόμενους.
  • Κινητά συνεργεία για μαζικά τεστ covid 19 σε χώρους δουλειάς και σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ενσωμάτωση στο δημόσιο σύστημα υγείας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας  και σας καλούμε στο πλευρό μας βάζοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας στο προσκήνιο