logo


Στην υπόθεση της εγκατάστασης νέας λατομικής δραστηριότητας στην Πεντέλη αναφέρεται η παρακάτω παρέμβαση του Κ. Μπομπή, Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου και μέλους της διαπαραταξιακής επιτροπής, που έχει συσταθεί για το εν λόγω θέμα. Με αφορμή τα όσα διαμείφθηκαν στην πρόσφατη (6/10) συνεδρίαση της επιτροπής (σ.σ. σχετικό ρεπορτάζ έχει δημοσιευθεί από την Οδό Διονύσου) αλλά και τις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων στη χθεσινή (12/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτές του Κ. Κουριδάκη (Εύπολις), του Π. Πανάγου (Λαϊκή Συσπείρωση) και του Ν. Κλήμη (ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο), ο κ. Μπομπής αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα ή και τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, και ειδικά του Δημάρχου, να πιέσει ουσιαστικά για την επίλυση του προβλήματος: 

 

Από την τελευταία συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τα Λατομεία, της οποίας είμαι μέλος, αλλά και από τις ερωτήσεις που τέθηκαν από ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο τής 12.10.2021, οφείλω να κάνω μερικές χρήσιμες  επισημάνσεις για το θέμα, το οποίο παρακολουθώ ανελλιπώς τους τελευταίους πέντε μήνες και έχω δώσει σημαντικές μάχες, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου, για την οριστική επίλυσή του.

Η πάγια πεποίθηση και προτροπή μου προς την Δημοτική Αρχή, όλο αυτό το διάστημα ήταν και είναι ότι, παράλληλα με τις όποιες άλλες τυχόν διοικητικές και δικαστικές ενέργειες, το θέμα θα λυθεί οριστικά και αμετάκλητα μόνον σε πολιτικό επίπεδομέσω των κατ’ ευθείαν επαφών του Δημάρχου με τους αρμοδίους παράγοντες, δηλαδή τον Περιφερειάρχη και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Εσωτερικών και εάν βεβαίως απαιτηθεί και με τον Πρωθυπουργό, ως κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικό και υπαρξιακό πρόβλημα, όχι μόνο για τον Διόνυσο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Δυστυχώς όμως από τα Δελτία Τύπου που εκδίδονται κάθε φορά από την Δημοτική Αρχή για τις κατ’ επανάληψη επισκέψεις του Δημάρχου όλο αυτό το διάστημα των πέντε μηνών, τόσο  στον Περιφερειάρχη, όσον και τους συγκεκριμένους Υπουργούς για διάφορα θέματα, δεν προκύπτει πουθενά, ότι έχει γίνει αναφορά του Δημάρχου στο ζωτικό αυτό θέμα για την περιοχή μας, που είναι η δημιουργία νέων λατομείων στο Πεντελικό Όρος.

Φαίνεται για τον Δήμαρχο το θέμα αυτό που θα υποβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής τών συμπολιτών μας, είναι ήσσονος σημασίας για αυτόν και ως εκ τούτου επιμελώς αποφεύγει να το θίξει στις ανωτέρω επαφές του.

Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια και η σκληρή πραγματικότητα την οποία πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας.

Διόνυσος 12.10.2021 

Κώστας Μπομπής 

Μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τα Λατομεία 

Πρόεδρος Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου