logo


Για το θέμα της αποχέτευσης ανοιχτή επιστολή προς τους αρμόδιους απευθύνει ο Γ. Πουλίδας, κάτοικος Προκονήσου Σταμάτας, που επί σειρά ετών πρωτοστατεί στη σύνδεση της περιοχής. Η επιστολή του θέτει ερωτήματα σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου, καλεί τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους κατοίκους με διαφάνεια και ειλικρίνεια και  απευθύνεται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τη Διευθύντρια και την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών, με κοινοποίηση στο Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού, τον εντεταλμένο σύμβουλο για την Πολεοδομία, το μελετητή του έργου για την περιοχή και τον τοπικό Τύπο:

Προς

  1. Αντιδήμαρχο ΤΥ του Δήμου Διονύσου κ  Στ . Κριεμάδη
  2. Διευθύντρια της ΤΥ      κ  Α .Αγγελίνα
  3. Προϊσταμένη της ΤΥ    κ  Α. Κουρουπάκη

Κοιν.   κ. Ι.  Καλαφατέλη,    Δήμαρχο  Διονύσου

            κ. Ι. Φωτάκη,     Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού

κ. Χ. Παπαβασιλείου, Εντεταλμένο Σύμβουλο ΥΔΟΜ,
                                    πρώην  Αντιδήμαρχο

          κ. Α. Γρίβα,       Μηχανικό – Μελετητή

          * Τον Τοπικό  Τύπο

Διά μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Σταμάτα, 12/10/2021

Αγαπητέ κ  Κριεμάδη,

Αναφερόμενος στην συνημμένη πρόσκλησή σας με αριθμό πρωτοκόλλου 31720/27.9.21, να συνδεθούν οι κάτοικοι της Σταμάτας στο δίκτυο της αποχέτευσης,  σας  παρακαλώ να  μας ενημερώσετε εγγράφως, λεπτομερώς, με ακρίβεια και με αποδεικτικά για το χρονοδιάγραμμα των συνδέσεων, που θα εκτελέσει η ανάδοχος Εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” στην περιοχή της Σταμάτας.

Ενώ αναφέρετε ότι η ανωτέρω δήλωση πρέπει να κατατεθεί εντός 15 ημερών  από τη λήψη της,  δεν αναφέρετε απολύτως τίποτα ούτε για το χρόνο έναρξης των έργων σύνδεσης, ούτε για τους δρόμους στους οποίους αυτά θα αφορούν στην περιοχή μας και πότε θα ολοκληρωθούν. 

Σας υπενθυμίζω ότι  αρκετοί από τους κατοίκους έχουν ήδη καταθέσει την ανωτέρω δήλωση,  και ειδικά ο υπογράφων την έχω καταθέσει από τον Ιούλιο 2020,  κατόπιν όμοιας προγενέστερης πρόσκλησης,  με την οποία και πάλι (!)  ζήτησε η Δημοτική Αρχή από τους κατοίκους να συνδεθούν. 

Όπως δε πολύ καλά γνωρίζετε έχει ήδη δοθεί από την ΕΥΔΑΠ και εγγράφως η άδεια για την εκτέλεση των συνδέσεων, ενώ το αντλιοστάσιο της οδού Παπανικολή έχει παραδοθεί προς χρήση από το Δεκέμβριο 2019!

Τελευταίες ερωτήσεις κ. Κριεμάδη, αλλά εξίσου σημαντικές:

1/  Γιατί δεν προχωράει  το αντλιοστάσιο της οδού Μ. Ασίας στην Προκόνησο, με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη, και εδώ, ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση  στις συνδέσεις των κατοικιών των οδών Παλατιών, Πραστείου, Αφθόνης, Μικράς Ασίας κ.λπ., στις οποίες οδούς το δευτερεύον δίκτυο έχει κατασκευασθεί και εγκριθεί εδώ και αρκετό καιρό; Μήπως οι κάτοικοι αυτοί είναι καταδικασμένοι στην «πρωτόγονη» αποχέτευση; Χρησιμοποιήθηκαν και πώς τα χρήματα που κάλυψαν την εγκατάσταση του δευτερεύοντος δικτύου; Τι είναι αυτό που εμποδίζει εδώ και χρόνια τη δημοπράτηση και κατασκευή του αντλιοστασίου της Μικράς Ασίας; Γιατί  γίνεται αναφορά σε υπογειοποίηση του αντλιοστασίου, όταν στην οδό Παπανικολή είναι υπέργειο; Ποιοι λόγοι; Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν στην υπογειοποίηση; Παρακαλώ να εξηγήσετε στους κατοίκους της περιοχής αυτής, οι οποίοι δικαιούνται ενημέρωσης από την υπεύθυνη Δημοτική του Αρχή! Σας θυμίζω ότι κι εσείς εκλέγεσθε στη Σταμάτα και ως εκ τούτου μπορείτε και επιβάλλεται να εξηγήσετε τα παραπάνω στους δημότες.

2/ Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των έργων του δευτερεύοντος δικτύου από τον ΑΚΤΟΡΑ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στον Άγιο Στέφανο;

Και σε αυτή την περίπτωση οφείλεται μία εξήγηση.

3/ Τι πρόγραμμα έχει αποφασιστείγια τη δημοπράτηση των υπολοίπων τμημάτων του Αγίου Στεφάνου (Αγία Παρασκευή κ.λπ.), η οποία καθυστερεί από το 2019, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, όταν ανέλαβε καθήκοντα η Δημοτική Αρχή; Η μείωση των αντλιοστασίων από 35 δεν ήταν όπως φαίνεται αρκετή για να προχωρήσει η δημοπράτηση. Ποια τα αίτια;

3α/ Η κωλυσιεργία για την τακτοποίηση των υπολοίπων τμημάτων του Αγίου Στεφάνου, θα οδηγήσει και σε τεράστια καθυστέρηση των υπολοίπων τμημάτων του Ευξείνου Πόντου (από οδό Μαρμαρά μέχρι τον Προφήτη Ηλία περίπου). Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης και δημοπράτησης του τμήματος αυτού του Ευξείνου Πόντου, τα λύματα του οποίου θα έχουν αποδέκτη τα υπόλοιπα του Αγίου Στεφάνου;

Αγαπητέ κ. Κριεμάδη,

Δεν είναι η πρώτη φορά και φοβάμαι ότι δεν θα είναι και η τελευταία, που απευθύνομαι σε εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, δημοσίως και διαφανώς, για το μείζον έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων.

Μετά από κάθε δημόσια παρέμβασή μου, έχω την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και πάντοτε η πραγματικότητα με διαψεύδει.

Ελπίζω η παρούσα ανοικτή επιστολή να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε όμως περίπτωση, οφείλει η Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί με διαφάνεια και ειλικρίνεια στους Δημότες και να τους εξηγήσει λεπτομερώς τι ακριβώς συμβαίνει με το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων και πότε επιτέλους θα αποκτήσουν σύνδεση στο δίκτυο, αντί να παρακολουθούν συνδημότες τους να αδειάζουν τους βόθρους τους στους δρόμους του Αγίου Στεφάνου, της Σταμάτας  κ.τ.λ.!

Με εκτίμηση,

Γεώργιος  Πουλίδας
Κάτοικος Προκονήσου Σταμάτας