logo


Tο Αυτοτελές Τμήμα Διαβούλευσης και Εθελοντισμού του Δήμου Διονύσου οργανώνει διαδικτυακή εσπερίδα με θέμα “Προστατεύοντας το Περιβάλλον: οι τοπικές κοινότητες αναλαμβάνουν δράση”. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, 6-8 το βράδυ, με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube, ενώ οι πολίτες μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους πριν και κατά τη διάρκειά της:

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

18:00-20:00

Διαδικτυακή Εσπερίδα

“Προστατεύοντας το Περιβάλλον: οι τοπικές κοινότητες αναλαμβάνουν δράση”

Εκλεκτοί ομιλητές θα αναπτύξουν το ζήτημα των πρόσφατων δασικών πυρκαγιών και θα παρουσιάσουν το ρόλο των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στο παγκόσμιας έκτασης περιβαλλοντικό φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Πρόγραμμα Εσπερίδας:

Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, Ειδικός στις Δασικές Πυρκαγιές,  «Πρόσφατες δασικές πυρκαγιές και το αίτημα για αποκατάσταση και προστασία του δασικού οικοσυστήματος»

Δημήτρης Ιμπραήμ, Υπεύθυνος Τομέα Κλίματος και Ενέργειας WWF Hellas, «Κλιματική Αλλαγή: το φαινόμενο, οι επιπτώσεις του και ο ρόλος των πολιτών»

Αλέξανδρος Λυσσιώτης, Ιατρός Πλαστικός Χειρουργός, εξειδικευμένος σε επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική, αρχηγός Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, μέλος Γ.Γ.Π.Π εκπαιδευμένος στη διαχείριση φυσικών καταστροφών και κινδύνων, «Ο ρόλος των νέων εθελοντών στην Περιβαλλοντική Προστασία»

Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Γ.Γ. Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Κλιματική Αλλαγή: το αίτημα για ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει Χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Η Εσπερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού του Δήμου Διονύσου στο You Tube https://youtu.be/5HecGyQ_V6g.

Μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά τα ερωτήματά σας προς τους ομιλητές, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της εσπερίδας στο email diavoulefsi-ethelodismos@dionysos.gr.