logo


Η εγκατάσταση ενσύρματου internet στα Λύκεια Κρυονερίου και Διονύσου περιλαμβάνονται στα 6 θέματα για τα οποία θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο μέσον της θητείας της. Υπενθυμίζεται πως η ενσύρματη σύνδεση Λυκείων της πόλης είχε αποτελέσει θέμα και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 9 Σεπτεμβρίου, οι δηλώσεις μάλιστα του Λυκειάρχη Κρυονερίου Π. Γιατζάκη για παλαιότερη αντιπαράθεσή του με μέλη του Συλλόγου Γονέων για το εν λόγω θέμα, προκάλεσαν και την οξεία απάντησή τους. Το κόστος για τις παραπάνω συνδέσεις ανέρχεται σε 4200 ευρώ για το Λύκειο Κρυονερίου και 5400 ευρώ για το Λύκειο Διονύσου, μετά και από τη λήψη προσφορών από επαγγελματίες του χώρου και την επιλογή της συμφερότερης οικονομικά, όπως προτείνει στην εισήγησή της η Πρόεδρος Τ. Κώνστα.

Εξάλλου, σε 4154 ευρώ ανέρχεται το κόστος, πάλι μετά από επιλογή της συμφερότερης προσφοράς, για τη συμπληρωματική περίφραξη στο Λύκειο Δροσιάς (σ.σ. που, υπενθυμίζεται, στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο του Ζάννειου Ορφανοτροφείου στην Εκάλη). Το θέμα έρχεται στη Σχολική Επιτροπή μετά από αίτημα του Λυκειάρχη Δ. Τσαλούχου, που υπογραμμίζει πως στη διάρκεια των διαλειμμάτων αλλά και της ώρας της γυμναστικής, οι μπάλες φεύγουν εκτός αγωνιστικού χώρου είτε στο διπλανό ρέμα είτε σε όμορη δασική έκταση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά που επιχειρούν να τις μαζέψουν.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Έγκριση ποσού και διάθεσης πίστωσης για την εγκατάσταση ενσύρματου internet  στο σχολικό κτήριο που στεγάζεται το Λύκειο Κρυονερίου. (CVP: 32412110-8 με τίτλο “Δίκτυο Iντερνέτ”)

Θέμα 2ο: Έγκριση ποσού και διάθεσης πίστωσης για την εγκατάσταση ενσύρματου internet  στο σχολικό κτήριο που στεγάζεται το Λύκειο Διονύσου. (CVP: 32412110-8 με τίτλο “Δίκτυο Iντερνέτ”)

Θέμα 3ο: Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση ποσού και διάθεσης πίστωσης για συμπληρωματική περίφραξη προαυλίου χώρου του Λυκείου Δροσιάς. (CVP: 34928200-0 με τίτλο “Περιφράξεις”)

Θέμα 4ο: Επιπρόσθετη επιχορήγηση στο Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου

Θέμα 5ο: Ορισμός εκπροσώπου σε επιτροπή καταστροφής υλικού στο Λύκειο Διονύσου.

Θέμα 6ο: Καταμερισμός κοινόχρηστων δαπανών των συστεγαζόμενων 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου και ΙΕΚ Αγ. Στεφάνου για το σχολικό έτος 2021-2022.