logo


Δεκαπέντε ημέρες είχε προγραμματιστεί να διαρκέσουν τα φετινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Μεσολάβησε όμως το τριήμερο πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, που επηρέασαν και τον αριθμό των εκδηλώσεων- από 19, πραγματοποιήθηκαν τελικά οι 14- αλλά και τη διάρκειά τους- αντί για τις 13, ολοκληρώθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία των Υπηρεσιών του Δήμου, μετά από σχετικό ερώτημα της Οδού Διονύσου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη 28/9, το κόστος γι’ αυτές οι εκδηλώσεις ανέρχεται σε 103.600 ευρώ και επιμερίζεται ως εξής:

Οι αμοιβές των καλλιτεχνών ανέρχονται στο ποσόν των 60.000 ευρώ

Για την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη (πλατφόρµα διαχείρισης ψηφιακών δελτίων εισόδου, υπηρεσίες διαφήµισης και επικοινωνίας, περίφραξη, ταξιθεσία, ασφάλεια, υπηρεσίες διαµόρφωσης χώρο) δαπανήθηκαν 31.000 ευρώ, με απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία

Η ενοικίαση γιγαντοοθόνης, δίπλα στη σκηνή, καθώς και σχετικού εξοπλισμού, στοίχισε 6100 ευρώ, επίσης με απ’ ευθείας ανάθεση

Η συνδιοργάνωση δυο μουσικών παραδοσιακών παραστάσεων με το Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις” κόστισε 6500 ευρώ

Παρά τις έντονες αντιδράσεις για τη συγκυρία- φόβοι για πιθανή πυρκαγιά λόγω του χώρου των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ μέσα στο δάσος του Διονύσου όταν κάπνιζαν ακόμη τα καμένα, αλλά και διαμαρτυρίες για το κόστος των εκδηλώσεων- ο κόσμος, μετά και από ενάμιση χρόνο πανδημίας και περιορισμών φάνηκε να ανταποκρίνεται: Συνολικά δόθηκαν 13.500 εισιτήρια, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τις παραστάσεις παρακολούθησαν τελικά κοντά στους 11.000 θεατές, ενώ κάποιες από αυτές, όπως η συναυλία του Κ. Μαραβέγια, παρουσίασαν αυξημένη ζήτηση και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν νωρίς.

Χωριστό κεφάλαιο αποτελεί το κουτί που παρέμεινε όλες τις ημέρες στο χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ και όπου (και) οι θεατές καλούνταν να δείξουν έμπρακτα, με τον οβολό τους, την ευγνωμοσύνη τους για τους Εθελοντές των πέντε Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, καθώς και για τους Ναυτοπρόσκοπους, που στάθηκαν όρθιοι στις επάλξεις της πόλης, όταν ακόμη και πεπειραμένοι πυροσβέστες εγκατέλειπαν τον άνισο αγώνα με τη φωτιά.

Γι’ αυτούς λοιπόν τους ήρωες της διπλανής πόρτας, οι επισκέπτες των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, που για μια ακόμη φορά απόλαυσαν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορούς και τραγούδια δωρεάν, άφησαν- σύμφωνα και με το πρακτικό της καταμέτρησης- συνολικά το συγκλονιστικό ποσόν των 2.365,37 ευρώ, που θα μοιραστεί ισόποσα στους 6 φορείς. Από αυτά τα χρήματα, τα 200 ευρώ δόθηκαν μαζεμένα από το Σωματείο της Ρέας, μαζί με ευχαριστήρια επιστολή προς τους Εθελοντές.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Σύλλογος ΔΡΥΑΔΕΣ του Κρυονερίου, που δοκιμάστηκε πιο σκληρά από τη φωτιά, σε μια και μόνο εκδήλωση για το τοπικό Κλιμάκιο, που δεν λιποψύχησε και έμεινε στη θέση του, και για τη νεολαία της περιοχής που κρατούσε γερά στα μετόπισθεν, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσόν των 1500 ευρώ.