logo


Όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις της μειοψηφίας, κατά τη χθεσινή (28/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απηύθυναν τα   ειλικρινή τους συλλυπητήρια τόσο προς τη συνάδελφό τους Γ. Κριεμάδη, για την προ ημερών αδόκητη απώλεια του συζύγου της, όσο και προς τους οικείους τού πρώην Κοινοτάρχη (1986-1990) Αγ. Στεφάνου Λάμπρου Γεωργίου, που έφυγε χτες από τη ζωή, και στη μνήμη του οποίου μάλιστα με πρόταση του επικεφαλής της μειοψηφίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Για την αιφνίδια απώλεια του παλαιού αυτοδιοικητικού της πόλης ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την ξαφνική απώλεια του Λάμπρου Γεωργίου, ο οποίος υπήρξε Κοινοτάρχης Αγίου Στεφάνου από το 1986 έως το 1990. Η αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου μας γίνεται από σήμερα φτωχότερη. Ο Λάμπρος Γεωργίου υπήρξε ένας άξιος συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε τα καθήκοντα του με μοναδική αφοσίωση, ταπεινότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Υπήρξε επίσης ένας ιδιαίτερα αγαπητός συμπολίτης μας, επιφανής δικηγόρος και οικογενειάρχης, του οποίου η μνήμη θα παραμείνει ζωντανή. Στους οικείους του θα ήθελα να εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ανάλογη ήταν χθες βράδυ και η δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δημάρχου, Δ. Ζαμάνη:

«Ο Λάμπρος ο Γεωργίου υπήρξε ένας καλός εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λίγοι άνθρωποι αγάπησαν και δούλεψαν για τον Άγ. Στέφανο, όσο ο εκλιπών. Έχοντας τη χαρά και την τιμή να τον συμβουλευτώ για αρκετά θέματα, θέλω με βεβαιότητα να πω ότι πράγματι η τοπική μας κοινωνία από σήμερα είναι φτωχότερη και από το βήμα αυτό  εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα».

Σε ένδειξη τιμής προς τον πρώην Πρόεδρο Αγίου Στεφάνου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης πρότεινε στην αρχή της συνεδρίασης να δοθεί το όνομά του σε οδό του Αγίου Στεφάνου. Η πρόταση βρήκε θετική ανταπόκριση από το Σώμα ενώ σημειώνεται ότι σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία  θα πρέπει να προηγηθεί απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Στεφάνου.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μ.  από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου.