logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα θέματα των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων μετά τις φωτιές του καλοκαιριού, της νέας εμπλοκής που παρουσιάζεται στο έργο της αποχέτευσης, καθώς και των δρομολογούμενων ασφαλτοστρώσεων στην πόλη, αναφέρθηκε στην προ Ημερησίας Διατάξεως τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, στη χθεσινή (28/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλαφατέλης ενημέρωσε για τις ενέργειες που υλοποιούνται σε σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Διονύσου, μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού στο Κρυονέρι και το Πευκόφυτο Αγίου Στεφάνου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απομάκρυνση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με κατεπείγουσες διαδικασίες, των καμένων δένδρων από το Κρυονέρι, και συγκεκριμένα την περιοχή που βρίσκεται γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς και σε άλλες δράσεις που είτε υλοποιούνται είτε θα ακολουθήσουν (υλοτόμηση ρεμάτων και διαμόρφωση της περιοχής πάνω από τον Άγιο Παντελεήμονα Κρυονερίου και το Πευκόφυτο, εργασίες υλοτόμησης και απομάκρυνσης δένδρων, επισκευή δικτύων και υποδομών ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, εκπόνηση μελετών από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  για την  υλοποίηση έργου ομβρίων στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου και Κρυονερίου, εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, μελέτη για την τοποθέτηση κορμοδεμάτων στα 4 ρέματα του Κρυονερίου και στο ρέμα της Μητροπολίτου Κυδωνιών στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου κλπ). Ακόμη ανέφερε ότι ο Δήμος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει  δύο δενδροφυτεύσεις σε Κρυονέρι και Άγιο Στέφανο, η μία προς τα τέλη Νοεμβρίου και η άλλη εντός του Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και στο έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι η αποχέτευση και το έργο που αφορά στις 5 Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης, Σταμάτας και Κρυονερίου. Εκεί πρόσφατα δώσαμε οριακή παράταση 16 μηνών στον εργολάβο για να αποπερατώσει το έργο, το οποίο σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό στο 82%, έναντι του μόλις 34% που παραλάβαμε ως διοίκηση το 2019. Η αλήθεια είναι ότι έχει προκύψει μία σοβαρή διαφωνία μεταξύ της εταιρίας ΑΚΤΩΡ Α.Ε. και του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, που κατέληξε σε εμπλοκή. Συγκεκριμένα ο εργολάβος ζήτησε να συναφθεί συμπληρωματική σύμβαση πρόσθετων εργασιών στο έργο, λόγω υποεκτίμησης των γεωμορφολογικών συνθηκών, κάτι που δεν αποδέχθηκε η διαχειριστική αρχή. Στη συνέχεια ο ΑΚΤΟΡΑΣ, με αφορμή την μη έγκαιρη πληρωμή δύο λογαριασμών από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, αιτήθηκε την αποχώρησή του από το έργο. Όπως είναι λογικό ο Δήμος Διονύσου, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μέρη, επιδιώκει με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Για αυτό το λόγο και μετά από υπόδειξη του νομικού γραφείου που μας υποστηρίζει, απορρίψαμε την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του ΑΚΤΟΡΑ και στείλαμε την Παρασκευή 24/9, μέσω της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, εντολή για τη συνέχιση εκτέλεσης των εργασιών, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εργασιών.  Αυτή τη στιγμή ελπίζουμε ότι η πίεση που ασκούμε θα έχει αποτελέσματα, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες και βέβαια είναι κάτι που θα το αξιολογήσουμε εκ νέου. Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι η δική μας διοίκηση με υψηλό αίσθημα ευθύνης κάνει ότι μπορεί για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτό το έργο πνοής για τους πολίτες του Δήμου μας. Είπα και προηγουμένως ότι εμείς είμαστε αυτοί φέραμε το έργο στο 82% από 34%. Να είστε σίγουροι ότι το ποσοστό αυτό θα γίνει και 90 και 95%».

Ο κ. Καλαφατέλης έκανε αναφορά και στις ασφαλτοστρώσεις ενημερώνοντας ότι έχουν ήδη έχουν ξεκινήσει ασφαλτοστρώσεις από την Περιφέρεια σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Διονύσου. Ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα, πιθανότατα εντός του Οκτωβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και στο υπόλοιπο δευτερεύον ή και τριτεύον οδικό δίκτυο, κάτι που θα αλλάξει τη σημερινή πολύ κακή εικόνα των δρόμων του Δήμου.

Δείτε ολόκληρη τη συνεδρίαση στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=X2NFHEmcWms…