logo


Με 8 θέματα και με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί η 49η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου- που αναμένεται να σπάσει ρεκόρ αριθμού συνεδριάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου. Αξιοσημείωτο είναι πως πέρυσι, χρονιά με επίσης υψηλό αριθμό συνεδριάσεων του εν λόγω συλλογικού οργάνου του Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή είχε πραγματοποιήσει την 49η συνεδρίασή της ένα μήνα αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου, ενώ το 2020 είχε κλείσει με συνολικά 59 συνεδριάσεις.

Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση πιλοτικού ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης πυρκαγιών- πυροπροστασίας σε περιοχή μεγάλης επικινδυνότητας του Δήμου μας και συγκεκριμένα στο Κρυονέρι, στην έκταση που συνορεύει με το κτήμα Τατοΐου- κάτι που μοιάζει πια μάλλον με κακόγουστο αστείο, μετά από την καταστροφή του περασμένου Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως το ίδιο θέμα είχε έρθει και πάλι προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή στις 3 Αυγούστου, με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μ. Κόκκαλη να συνοδεύεται από τεύχος τεχνικών προδιαγραφών απροσδιόριστης πατρότητας,  και είχε τότε αποσυρθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, την ίδια εκείνη ημέρα, ξεσπούσε ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική που έκαψε 70.000 στρέμματα στην Αττική, ανάμεσά τους και την περιοχή που το προς συζήτηση σύστημα θα προστάτευε. Το ίδιο θέμα, της προμήθειας και εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας στο Κρυονέρι, επανήλθε στην αμέσως επόμενη, κατεπείγουσα, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα όσα είχε τότε δηλώσει ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης οι Υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να προβούν σε τροποποίηση της μελέτης για να επανακαθορισθούν οι χώροι στους οποίους θα τοποθετηθούν οι αισθητήρες του συστήματος, μια που ο αρχικός προγραμματισμός έχει ανατραπεί από τη φωτιά: “Το σύστημα “θέλει” 1500 στρέμματα συμπαγούς δάσους. Εκεί που σκεφτόμασταν να το βάλουμε, έχει πια μόνο καμένα. Άρα θα πρέπει να ψάξουμε άλλη περιοχή στο Δήμο για να το εγκαταστήσουμε”, είχε πει τότε ο κ. Καλαφατέλης.

Σημειώνεται πως η χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας, ύψους 99.596 ευρώ, δίδεται προς το Δήμο Διονύσου και τον Σύλλογο Προστασίας του Υμηττού (ΣΠΑΥ), με τον οποίο συνεργάστηκε ο Δήμος για την εκπόνηση της μελέτης, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχή χρηµατοδότησης για την «Προµήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωµένου συστήµατος πρόληψης, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης πυρκαγιών – πυροπροστασία Κρυονερίου».

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «Συντήρηση και προµήθεια αναλωσίµων φωτοτυπικών µηχανηµάτων µάρκας RICOH».

ΘΕΜΑ 3ο: ∆ΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «µίσθωση και τοποθέτηση χηµικών τουαλετών στους χώρους πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων & αθλητικών εγκαταστάσεων, του ∆ήµου ∆ιονύσου»

ΘΕΜΑ 4ο: Προµήθεια µηχανηµάτων έργου – οχηµάτων ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσµατος, ανακήρυξη οριστικού µειοδότη του συνοπτικού διαγωνισµού για “Υπηρεσία Συντήρησης Συνθετικού Χλοοτάπητα στα Γήπεδα Ποδοσφαίρου του ∆ήµου ∆ιονύσου”, συνολικού προϋπολογισµού εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000,00€) συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ ΕΤΟΥΣ 2021 Θ’ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηµατικού Εντάλµατος Προπληρωµής για Προµήθεια προηγµένης ηλεκτρονικής σφραγίδας τύπου .p12 χωρίς χρονοσήµανση για ένα έτος.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 8ο: ΛΗΨΗ Α.Ο.Ε ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝ∆ΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης περί αποδοχής δωρεάν παραχώρησης εδαφικού τµήµατος σε κοινή χρήση στο Ο.Τ 90 στη συµβολή των οδών Αργυροκάστρου κ΄Αθηνάς .