logo


Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδη έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου. Τα αιτήματα, όπως καταγράφονται στη σχετική ενημερωτική επιστολή του ΕΣΔ προς τα μέλη του, αφορούν μεταξύ άλλων σε σειρά ενεργειών ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας για τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στη βελτίωση της συγκοινωνίας, αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου των Εμπορικών Συλλόγων ως κύριων συνομιλητών των Αυτοδιοικητικών Αρχών για την ανάπτυξη του τόπου:

Οι επαγγελματίες και ο Εμπορικός κόσμος του Δήμου μας τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών (Μήδεια, πυρκαγιές) και σε συνδυασμό με το παρατεταμένο lock down από την πανδημία, έχουν πληγεί βαρύτατα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κο Α. Γεωργιάδη για να παραθέσει τα παρακάτω θέματα που μας αφορούν όλους:

  • Να δοθούν αποζημιώσεις  στους πληγέντες επαγγελματίες από το καιρικό φαινόμενο ΜΗΔΕΙΑ καθώς επίσης και να νομοθετηθεί επιδότηση προσλήψεων σε κάθε περιοχή που βρίσκεται σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης όπως ο Δήμος μας έως τις 22/1/2022.
  • Να δημιουργηθεί on- line γραμμή και ιστοσελίδα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες ώστε να ενημερώνονται για τα νέα μέτρα, τις επιδοτήσεις και κάθε άλλου είδους παροχή.
  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  (φοροελαφρύνσεις, διακανονισμός οφειλών, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) .
  • Να υπάρξουν νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αττική και με επιπλέον μοριοδότηση για τις επιχειρήσεις των πληγέντων περιοχών.
  • Τα προγράμματα επιδότησης εξαιτίας της πανδημίας να εμπίπτουν στο μεγάλο de minimis.
  • Να αποκτήσει ο Διόνυσος έναν ήπιο τουριστικό χαρακτήρα ώστε η λειτουργία κάποιων επιχειρήσεων να έχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.
  • Να εξετασθεί το θέμα της συγκοινωνίας η οποία δεν είναι τακτική και δεν επαρκεί οπότε αυτό έχει συνέπεια την δυσκολία πρόσβασης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αλλά και των πελατών.
  • Να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο ειδικά για τους Εμπορικούς  και Επαγγελματικούς Συλλόγους  για την χρηματοδότησή τους αλλά και να δοθούν  χρήσιμα εργαλεία, που θα βοηθούν τις επιχειρήσεις, καθιστώντας τους ως κύριο όργανο συνδρομής σε αυτές.
  • Να υπάρξει ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο για τον ενεργό ρόλο των Εμπορικών Συλλόγων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα Δημοτικά Συμβούλια καθιστώντας ως κύριο συνομιλητή για την ανάπτυξη του κάθε τόπου.

Παρακαλούμε όσους από εσάς θέλουν να προσθέσουν θέματα ή ερωτήματα στον παραπάνω κατάλογο, να μας τα κοινοποιήσετε ηλεκτρονικά στο email του συλλόγου μας emporikosdionysou@gmail.com έως τη Δευτέρα 27/9.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο