logo


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλο ένα χαριτωμένο ενσταντανέ υποκριτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης στο Δήμο Διονύσου!

Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής ο Δήμαρχος σε χαλαρή πόζα νεανίζοντα στο φωτογραφικό φακό για την «Εβδομάδα Κινητικότητας»!

Ξιπασμένη απομίμηση και τυποποιημένη επικοινωνιολογία «νάνου ορθουμένου επ’ άκρων ονύχων και τανυομένου να φθάσει εις ύψος και φανή και αυτός γίγας» (Παπαδιαμάντης).

Μέγιστη υποκρισία όσον αφορά θέματα:

>ασφαλούς κίνησης πεζών και οχημάτων

>διευθέτησης τής κυκλοφορίας

>παραβατικότητας και έλλειψης αστυνόμευσης.

Είναι, πράγματι, εξοργιστικό, να έχουμε δύο νεκρούς μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες σε τροχαία δυστυχήματα στη μεγάλη γειτονιά μας και ο Δήμαρχος να σκορπά χαμόγελα με… καρτούν, σε εκδηλώσεις ήσσονος σημασίας για την «κινητικότητα», που αποσκοπούν -και πάλι- στη δημιουργία εντυπώσεων -και μόνο-!

Σαν να μη συνέβη τίποτε, ήλθον, είδον  και απήλθον. Κάπως έτσι, περιγράφεται η φροντίδα και το ενδιαφέρον των ιθυνόντων στο Δήμο μας γύρω από τα μείζονα ζητήματα της ασφάλειας των δρόμων.

Βραβεύονται, μάλιστα, για «ανύπαρκτες» κυριολεκτικά δράσεις, που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής στην καθημερινότητά μας. Οι εικόνες που αντικρύζουμε στην περιοχή είναι εικόνες ενός γενικού μπάχαλου, με διαβάσεις-φαντάσματα, με τριτοκοσμική σήμανση, με μηδενικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στους προβληματικούς δρόμους των 7 κοινοτήτων και, κυρίως, στις μεγάλες λεωφόρους που τις συνδέουν μεταξύ τους και περιφερειακά.

Ούτε συζήτηση, βέβαια για πεζοδρόμια, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ή ποδηλατόδρομους.

𝞟𝞺𝞸𝟀𝞮𝞲𝞺ό𝞽𝞰𝞽𝞪 ή/𝞳𝞪𝞲 𝞹𝞴ή𝞺𝞰ς 𝞪𝞭𝞲𝞪𝞿𝞸𝞺ί𝞪

Και, την ίδια ώρα, δίνουν και παίρνουν οι υπερβάσεις ορίων ταχύτητας (ειδικά τη νύχτα), οι ολοήμερες κινήσεις οχημάτων, ακόμη και αυτών του Δήμου, αντικανονικά σε μονόδρομους (χαρακτηριστική η περίπτωση πέριξ του Γυμνασίου της Δροσιάς, όπως και πολλών άλλων).

Ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες και σε (ορισμένους) Δημότες που δεν συμπεριφέρονται με κανόνες και τάξη.

Ό𝛍𝛚ς, 𝛐𝛊 𝛆𝛖𝛉ύ𝛎𝛆ς 𝛕ής 𝛅𝛈𝛍𝛐𝛕𝛊𝛋ής 𝛂𝛒𝛘ής 𝛆ί𝛎𝛂𝛊 𝛋𝛖𝛒ί𝛂𝛒𝛘𝛆ς

>Ούτε μια μελέτη από τις πολλές που σκονίζονται στα συρτάρια της Δημαρχίας δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή,

>Ούτε μια σύσκεψη δεν έχει γίνει με αρμόδιους φορείς για την αναζήτηση λύσεων σε καθημερινά προβλήματα στην κινητικότητα των Δημοτών.

>Ούτε λόγος για την πιθανότητα αξιοποίησης σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σαφώς είναι θέμα έλλειψης κοινής λογικής, αντίληψης και σεβασμού σε στοιχειώδεις αρχές για το πώς οργανώνουμε την κινητικότητά μας, που, κάθε άλλο παρά «βιώσιμη» μπορεί να χαρακτηρισθεί:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα -παράνομα- πανό (για προπαγανδιστικές εκδηλώσεις ή και για δράσεις με σωστά μηνύματα και διεκδικήσεις). Τα συγκεκριμένα πανό αφενός  αποσπούν την προσοχή πεζών και οδηγών αφετέρου ξεχνιούνται για μήνες σε κομβικά σημεία. Άλλο παράδειγμα οι κατεστραμμένες πινακίδες, και οι διαλυμένες ράμπες αναπήρων σε γωνίες και διαβάσεις-καρμανιόλα.

Φίλες και Φίλοι

Είμαστε πια πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή ούτε θέλει ούτε μπορεί να σταθεί αρωγός στα προβλήματα καθημερινότητας των Δημοτών. Ενδιαφέρεται αποκλειστικά και ανίατα για την επανεκλογή της, ικανοποιώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.

𝞢𝞽𝞲ς 𝞮𝞺𝟀ό𝞵𝞮𝞶𝞮ς 𝞮𝞳𝞴𝞸𝞬ές, 𝞸𝞲 𝞓𝞰𝞵ό𝞽𝞮ς 𝞱𝞪 𝞳𝞪𝞽𝞪𝟁𝞰𝞿ί𝞼𝞸𝞾𝞶 𝞪𝞾𝞽ή𝞶 𝞽𝞰𝞶 𝞭𝞺𝞪𝞵𝞪𝞽𝞲𝞳ά 𝞳𝞪𝞲 𝞮𝞹𝞲𝞳ί𝞶𝞭𝞾𝞶𝞪 ά𝞹𝞺𝞪𝞬𝞰 𝞓𝞰𝞵𝞸𝞽𝞲𝞳ή 𝞐𝞺𝟀ή

Υ.Γ Μπορείτε να στέλνετε φωτογραφικό υλικό από την περιοχή σας  μήπως -λέμε μήπως- δώσουμε στην αδιάφορη δημοτική αρχή χρήσιμο υλικό προβληματισμού, μήπως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο…