logo


Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια οι παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά και σύμβουλοι, τοπικοί και δημοτικοί, της τότε Δημοτικής Αρχής έφερναν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μπάζα που στοιβάζονταν (σ.σ. από τότε και μέχρι σήμερα…) από τους διαδοχικούς αναδόχους της αποχέτευσης στη θέση Πηγαδάκι της Κοινότητας Διονύσου. Ματαίως ρωτούσαν οι παραπάνω- μαζί και η Οδός Διονύσου- τους τότε αρμόδιους Αντιδημάρχους αν είχαν δώσει την άδεια, οι ίδιοι ή κάποιος άλλος φορέας, για την εναπόθεση στο εν λόγω σημείο όγκων προϊόντων εκσκαφών. Η ίδια ερώτηση επαναλαμβανόταν και αφού άλλαξε η Διοίκηση του Δήμου, με την- ασαφή πάντα- απάντηση να περιλαμβάνει την καθησυχαστική διαβεβαίωση πως όταν το έργο τελειώσει, ο ανάδοχος θα απομακρύνει τα μπάζα του.

Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου ο Κ. Κουριδάκης, επικεφαλής του Εύπολις, ρώτησε για την εναπόθεση μπάζων σε μια άλλη περιοχή του Δήμου, στην οδό Χανίων του Αγ. Στεφάνου, που μάλιστα σημειωνόταν εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Και όσα ακολούθησαν έμοιαζαν με ένα κακοστημένο deja vu, “προμνησία” στα ελληνικά:

Κανείς, κανείς, από τους 4 Αντιδημάρχους που συμμετείχαν στην Επιτροπή και που θεωρητικά θα έπρεπε να γνωρίζουν και να μπορούν να δώσουν διευκρινίσεις, δεν άρθρωσε μια κουβέντα και δεν απάντησε στο απλό: Υπάρχει ή όχι άδεια για την εναπόθεση μπάζων στην Οδό Χανίων, λίγο μετά το εργοτάξιο του εργολάβου της αποχέτευσης στην περιοχή, με το επιπλέον δεδομένο πως εργασίες αποχέτευσης εδώ και μήνες δεν εκτελούνται στην πόλη; Και αν υπάρχει, ποιος την έχει εκδώσει; Γιατί αν δεν υπάρχει, τότε μιλάμε για μια εκτεταμένη παράνομη εναπόθεση μπάζων, δίπλα στη Λ.  Μαραθώνος, η οποία συντελείται αποκλειστικά επί των ημερών αυτής της Δημοτικής Αρχής και γι’ αυτό φέρει ακέραια την ευθύνη.