logo


Στις 11 το πρωί αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά από την Οικονομική Επιτροπή, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου.

Τα δυο πρώτα αποτελούν Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τομεακών προγραμμάτων μεγάλου χρονικού ορίζοντα, για τα οποία στο πλαίσιο διαβούλευσης ζητείται η γνώμη του Δήμου. Και αν το δεύτερο, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν αφορά στην πόλη μας, εντούτοις στο πρώτο, που αναφέρεται στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, μπορεί να υπάρξει πρόταση εκ μέρους του Δήμου Διονύσου, όπως υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Φωτάκης: Με το δεδομένο πως από τρεις Κοινότητες- Κρυονερίου, Δροσιάς και Σταμάτας- διέρχονται εναέριες γραμμές Υψηλής Τάσης, μπορεί ο Δήμος με αφορμή και στο πλαίσιο του τομεακού προγράμματος να θέσει θέμα υπογειοποίησής τους, επειδή έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο τοπίο, στη βιοποικιλότητα, στην Πολιτιστική Κληρονομιά, στη στάθμη θορύβου, στην έκθεση σε ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές που μπορεί να προκαλέσουν, ενόψει μάλιστα και των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Στα θέματα περιλαμβάνεται ακόμη κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Καρδερίνας, δρόμο που η Δροσιά “μοιράζεται” με την Κοινότητα Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε αλληλογραφία ανάμεσα στους δυο Δήμους, με την Κηφισιά να προτείνει ρύθμιση που αποφορτίζει μεν την οδό Καρδερίνας, επιφορτίζει όμως δρόμους της Δροσιάς, όπως υπογραμμίζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου. Για το ίδιο θέμα, η ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς μιλάει για “αναβολή της τροποποίησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των οδών Καρδερίνας και Μαβίλη έως την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης όλων των κόμβων με την Λ. Μαραθώνος, οπότε και θα διαχειριστεί ενιαία η ρύθμιση και με την οδό Καρδερίνας, λαμβάνοντας υπόψη την κυκλοφοριακή οργάνωση όλης της περιοχής”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Διατύπωση γνώμης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των 10ετών τομεακών προγραμμάτων ανάπτυξης (ΤΠΑ) των ετών 2020-2029 και 2021-2030, που αφορά το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ.

ΘΕΜΑ 2ο: Διατύπωση γνώμης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής (ΤΠΑ ΥΝΑΝΠ) για την περίοδο 2021-2025.

ΘΕΜΑ 3ο: Κυκλοφοριακή ρύθμιση οδού Καρδερίνας.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 5ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.