logo


Με ένα τετραήμερο αθλητικών εκδηλώσεων, που απευθύνονται στους μαθητές των σχολείων της πόλης, στους δημοτικούς υπαλλήλους και στα μέλη των ΚΑΠΗ, συμμετέχει φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2021 ο Δήμος Διονύσου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με στόχο τη στροφή των πολιτών στην κίνηση, την άσκηση και τον αθλητισμό. Η Εβδομάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αθλητισμού Be Active.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Π. Λουκάτου, που συζητήθηκε σήμερα 14/9 εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην Οικονομική Επιτροπή, ο Δήμος Διονύσου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού σχεδιάζει τέσσερις δράσεις:

α) Παρασκευή 24 Σεπτεµβρίου 2021, Γυµναστική στο χώρο εργασίας, για 1 ώρα για τους εργαζοµένους στο ∆ήµο. Η γυµναστική θα περιλαµβάνει απλές ασκήσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των εργαζοµένων για τους κινδύνους που ελλοχεύει για την υγεία ο καθιστικός τρόπος εργασίας. Η δράση θα εκτελεστεί από τους γυµναστές του ∆ήµου µε την συµµετοχή Ολυµπιονικών που θα διατεθούν από τη ΓΓΑ.

β) Σάββατο 25 Σεπτεµβρίου 2021, Άσκηση στη Τρίτη Ηλικία, σε συνεργασία µε τα ΚΑΠΗ του ∆ήµου. Η άθληση δεν γνωρίζει ηλικία. Για κάθε ηλικία υπάρχει και το σωστό είδος άσκησης. Οι δηµότες µε την καθοδήγηση των γυµναστών του ∆ήµου θα περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό µε σωµατική άσκηση (πεζοπορία και απλές ασκήσεις γυµναστικής) και απλές συµβουλές ώστε να µπορούν να εντάξουν τη γυµναστική στην καθηµερινή τους ζωή.

γ) Κυριακή 26 Σεπτεµβρίου 2021, Το Χάντµπολ στις γειτονιές του ∆ιονύσου, σε συνεργασία µε την Οµοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) άθληση για τα παιδιά των δηµοτικών σχολείων της περιοχής , υπό την καθοδήγηση προπονητών και γυµναστών της ΟΧΕ, παρουσία Ολυµπιονικών της ΓΓΑ.

δ) ∆ευτέρα 27 Σεπτεµβρίου 2021, ∆ιάλεξη: «Η διατροφή συµπαίκτης της υγείας και της άθλησης» για τους µαθητές των σχολείων του ∆ήµου. Οι ενηµερωτικές διαλέξεις θα πραγµατοποιηθούν από ειδικούς της ΓΓΑ σε τέσσερα (4) δηµοτικά σχολεία του ∆ήµου ∆ιονύσου και θα έχουν στόχο τα παιδιά που ασχολούνται µε τον αθλητισµό σε οµαδικά και ατοµικά αθλήµατα.

Το κόστος για τις παραπάνω εκδηλώσεις υπολογίζεται στα 992 ευρώ, που αφορούν κυρίως στην προμήθεια t-shirts και καπέλων, ενώ ηχοφωτιστικά, διαφημιστικά, νερά κ.λπ. θα καλυφθούν από τις σχετικές ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στο σύνολο της Ευρώπης με το σύνθημα #BeActive. Στόχος της είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ο δραστήριος τρόπος ζωής για όλους και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους ανθρώπους ένα έναυσμα για να αρχίσουν να ασκούνται!

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία και την ευεξία των ευρωπαίων πολιτών, όμως το επίπεδο της σωματικής άσκησης στην Ευρώπη είναι σήμερα στάσιμο και, σε ορισμένες χώρες, σημειώνει ακόμα και μείωση. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί κοινή απάντηση σ’ αυτή την πρόκληση καθώς και έκκληση για ανάληψη δράσης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη διοργάνωση χιλιάδων εκδηλώσεων από εκατοντάδες εταίρους στις συμμετέχουσες χώρες.