logo


Συγχαρητήρια και ευχαριστίες απηύθυναν στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Π. Γιατζάκης και Δ. Τσαλούχος, Διευθυντές στα Λύκεια Κρυονερίου και Δροσιάς αντιστοίχως, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Οι δυο Λυκειάρχες αναγνώρισαν το έργο της Επιτροπής στον τομέα ενσύρματης καλωδίωσης και σύνδεσης των σχολικών κτηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης με το internet, ειδικά εν μέσω πανδημίας οπότε η τηλεκπαίδευση αντικατέστησε επί μήνες την δια ζώσης εκπαίδευση. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι ίδιοι οι Διευθυντές συνέκριναν το Δήμο Διονύσου με όμορους Δήμους, υπογραμμίζοντας πως η πόλη μας είναι βήματα μπροστά στον τομέα αυτόν.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σχολική Επιτροπή και όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόοδο αυτού του ζητήματος της καλωδίωσης internet σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Είναι ένα θέμα που είχε χρονίσει, μερικά σχολεία είχαμε προηγηθεί σε θέματα πληροφορικής, αλλά δεν μπορούσαμε ποτέ να διαθέσουμε τέτοια ποσά που απαιτούνται σε κάθε σχολείο για την ενσύρματη καλωδίωση και έτσι καταφεύγαμε εξ ανάγκης σε άλλες ασύρματες λύσεις. Γι’ αυτές τις λύσεις είχαμε δεχτεί πολλές επιθέσεις από επαγγελματίες συνδικαλιστές γονείς. Προσωπικά έχω περάσει πολλά από τους συγκεκριμένους γονείς σε σχέση με το ασύρματο δίκτυο, όταν δεν μπορούσα να κάνω δαπάνη τέτοιου μεγέθους για το ενσύρματο δίκτυο. Ευχαριστώ πολύ τη Σχολική Επιτροπή που προχωράει επιτέλους αυτό το έργο”, τόνισε ο κ. Γιατζάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαλούχος συνεχάρη τη Σχολική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας “άλμα” την πρωτοβουλία για την καλωδίωση: “Σε όμορους Δήμους σε πολλά σχολεία, internet έχει μόνο το γραφείο του Διευθυντή. Χίλια μπράβο σας και πραγματικά χαίρομαι γιατί είστε παράδειγμα προς μίμηση και το τονίζω στα κοινά του Δήμου όπου κατοικώ, πως λίγα χιλιόμετρα παρακάτω εσείς έχετε κάνει τρομερά άλματα στις υπηρεσίες προς τα παιδιά”, υπογράμμισε ο Λυκειάρχης της Δροσιάς.

Στο Δήμο Διονύσου είχαν ήδη, με ενέργειες των Διευθυντώντους,  ενσύρματη σύνδεση με το internet τα Γυμνάσια Κρυονερίου και Διονύσου, καθώς και το ΕΠΑΛ, ενώ η Σχολική Επιτροπή στα δυο χρόνια της θητείας της προώθησε την καλωδίωση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγ. Στεφάνου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Άνοιξης, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δροσιάς και στο Λύκειο Κρυονερίου. Στην προχθεσινή συνεδρίασή της αποφασίστηκε η καλωδίωση και στο Λύκειο Διονύσου, με το κόστος κάθε φορά να κυμαίνεται από 4500 μέχρι 5500 ευρώ!