logo


Αφιερωμένο στο ποιοτικό θέατρο είναι το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Σεπτεμβρίου, με 3 εξαιρετικές παραστάσεις που θα ανέβουν στο χώρο του Παλιού Σταθμού Τρένου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, στο πλαίσιο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2021. Μην ξεχάσετε να κλείσετε έγκαιρα τα εισιτήριά σας μέσα από το σύνδεσμο https://dionysiafest.gr/.

Σας υπενθυμίζουμε ότι φέτος λέμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το δικό μας έμπρακτο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ήρωες – μέλη των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, συμπεριλαμβανομένων των Ναυτοπροσκόπων, στους οποίους οφείλουμε πολλά. Για αυτό το λόγο σας καλούμε να ενισχύσουμε όλοι μαζί τους εθελοντές μέσω του ειδικού σημείου που θα τοποθετηθεί στους χώρους εκδηλώσεων (στον Παλιό Σταθμό Τρένου και στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου). 

Ακολουθούν πληροφορίες για τις παραστάσεις:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/09 στις 21:00 – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΝΤΑ»
(Από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Αγίου Στεφάνου Δήμου Διονύσου)

Ένα έργο μνήμης, με χιούμορ και τρυφερότητα.

Γλυκόπικρο σαν παιδικό παιχνίδι που χάλασε και το παράτησαν στην άκρη, σαν καρουζέλ που γυρίζει αέναα σ ένα ερειπωμένο Λούνα–Παρκ.

Αυτοβιογραφικό έργο, βραβευμένο με Τόνι, της ευγνώμονης μνήμης του συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, για τους «ταπεινούς», φτωχούς, μεγαλόκαρδους, άτεκνους θετούς γονείς του, αλλά και της συγκινητικής «αυτοκριτικής» του, επειδή για να σπουδάσει και να γίνει συγγραφέας – με τη δική τους βοήθεια, από το υστέρημά τους – έφυγε μακριά τους και δεν τους στάθηκε στα γηρατειά και στο τέλος τους.

Μέσω του χιούμορ, οι ήρωες προσπαθούν να κρύψουν την μοναξιά τους, τον φόβο της εγκατάλειψης αλλά και την ανάγκη τους να πουν “σ’ αγαπώ”.

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη
Σκηνικά /κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη Μουσική: Μαίρη Λυριτζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη Παπαχαρτοφύλη
Κινησιολογία: Έλιο-Φοίβος Μπέικο
Φωτισμοί: Βάνα Πεφάνη
Υπεύθυνη ομάδας: Έφη Παπαχαρτοφύλη
Παίζουν οι: ΝΤΑ Μάνος Λιγνός / Κωστής Κωνσταντουλάκης, ΤΣΑΡΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ Γαβριήλ Τομπαλίδης, ΤΣΑΡΛΥ ΜΙΚΡΟΣ Νίκος Τοτόμης, ΜΗΤΕΡΑ Γιούλα Αραβίδου / Άννα Μιχαηλίδου, ΝΤΡΑΜ Αλέξανδρος Κοκκόλας, ΟΛΙΒΕΡ Άλκης Παντόπουλος, ΜΑΙΡΗ Τζέην Σαμπανίκου, Κ.ΠΡΥΝ Ιωάννα Περπάντη, ΤΖΑΚΟΜΠ Χρήστος Βαλανίδης.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/09 στις 19:00 – «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥ»

Σε μια σκηνική συνάντηση θεάτρου, ζωντανής μουσικής και εικαστικών, βασιζόμενη στη ραψωδία Ι της Οδύσσειας του Ομήρου και στον “Ερωτικό Πολύφημο” του βουκολικού ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου, ο Κύκλωπας Πολύφημος αφηγείται και ξαναζεί τη συνάντησή του με τον Οδυσσέα.

Δύο μουσικοί και τέσσερις ηθοποιοί συν–δημιουργούν επί σκηνής για την υλοποίηση αυτού του μουσικο / θεατρικού δρώμενου. Μια μεγάλη εικαστική εγκατάσταση σε μορφή μαριονέτας – την οποία ο ηθοποιός που υποδύεται τον Κύκλωπα κινεί εκ των έσω- κινείται στο χώρο, συνδιαλέγεται με τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του και τραγουδά.

Η ιστορία της εικοσαετούς περιπλάνησης, παραλληλίζεται με τις περιπέτειες του ελληνικού έθνους εδώ και 200 χρόνια από την απελευθέρωση του τουρκικού ζυγού μέχρι σήμερα. Στο τέλος του έργου, ο Οδυσσέας απελευθερώνεται από τα δεσμά του Κύκλωπα και συνεχίζει την πορεία του προς την ελευθερία και τον επαναπατρισμό.

Ένας από τους βασικούς στόχους της παράστασης σχετίζεται με την ανάδειξη καίριων ερωτημάτων που απασχολούν την έκρυθμη, σύνθετη και διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή μας.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/09 στις 21:00 – «1821–2021: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ»
(Από το Πρόγραμμα Θεατρικής Επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου)

Η ομάδα του Προγράμματος Θεατρικής Επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Σφαιροπούλου, παρουσιάζει ένα δρώμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει αφηγήσεις, απαγγελίες, αναλόγιο και αναπαραστάσεις σχετικά με κείμενα γύρω από τον ξεσηκωμό, μονολόγους από απομνημονεύματα ηρώων της Επανάστασης, προβολή videowall, παραδοσιακές και σύγχρονες χορογραφίες επάνω σε δημοτικά τραγούδια σχετικά με την εν λόγω εποχή, καθώς και το αντίστοιχο περιρρέον κλίμα.

Η παράσταση έχει ήδη συμπεριληφθεί στον επίσημο χάρτη εκδηλώσεων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Γενική επιμέλεια – σκηνοθεσία: Αφροδίτη Σφαιροπούλου, Επιμέλεια σκηνικών: Νάσι Δρακάκη – Κοζακλή, Διδασκαλία – Χορογραφίες παραδοσιακών χορών, κουστούμια: Γιώργος Παντζιαρίδης, Διδασκαλία – Χορογραφίες σύγχρονων χορών: Ολύβια Θανάσουλα,
Ηθοποιοί (με τη σειρά που εμφανίζονται): Νάγια Κυριαζοπούλου, Ξένια Τσιούμα, Γιώργος Κασιμάτης, Χρυσούλα Τοφάκη, Μάκης Τόρης, Γιώργος Κομνηνάκης, Παντελής Βαλλιάνος, Κώστας Δημητρέλης, Ηλέκτρα Μώρου.

Προβολή Video “Το Άγαλμα ” από την Παράσταση, Ιάκωβου Καμπανέλλη “Το Μεγάλο μας Τσίρκο” (Σεπτέμβρης 2020) Νίκος Τοτόμης, Κώστας Κωνσταντουλάκης, Ντίνα Βασιλοπούλου. 30μελης Ομάδα Παραδοσιακών Χορών, “Χοροπαίγνιο” & η 6μελής ομάδα σύγχρονου χορού από τις μαθήτριες – φοιτήτριες Εύα & Μυρτώ Τριανταφύλλου, Λυδία Δραχτίδου, Δανάη Ζώτου, Τερέζα Διαμαντή και Δανάη Βάγγερ.

Επιμέλεια – παρουσίαση video έναρξης & λήξης οι μαθήτριες Δάφνη Αποστόλου & Νεφέλη Ζουγανέλη (Γυμνάσιο Δροσιάς).

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα.