logo


Στη δυσκινησία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αποδίδεται η καθυστέρηση στην έναρξη τεσσάρων σημαντικών για το Δήμο Διονύσου έργων, οι συμβάσεις για τα οποία μάλιστα έχουν περάσει και εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης δυο σχολείων της πόλης- των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς, δαπάνης 500.000 ευρώ-, του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων σε όλο το εύρος της πόλης, δαπάνης 5.000.000 ευρώ, της συντήρησης και επισκευής δημοτικών κτηρίων, δαπάνης 3 εκατομμυρίων ευρώ και της αποχέτευσης ακαθάρτων στην Άνοιξη, δαπάνης περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα παραπάνω έργα θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει και από τον Ιούνιο ακόμη, μια που έχουν δημοπρατηθεί, έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι και έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις με το Δήμο, οι οποίες έχουν ήδη ελεγχθεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εντούτοις η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθυστερεί την έκδοση του εγγράφου που επικυρώνει τη νομιμότητα των συμβάσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η εγκατάσταση του κάθε αναδόχου, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης στο πλαίσιο της σημερινής (7/9) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών της Δημοτικής Αρχής και μόνο.

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Καλαφατέλης τόνισε πως, μετά και από τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη εμπλεκομένων δημοτικών παραγόντων, τα σχολεία του Δήμου είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Μεγάλα προβλήματα δεν έχουν παρατηρηθεί, είπε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πως εργασίες της τελευταίας στιγμής θα γίνονται μέχρι και την Κυριακή, παραμονή έναρξης του νέου σχολικού έτους.