logo


Στη 1 το μεσημέρι, την Τρίτη 31 Αυγούστου, θα συνεδριάσει με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου. Τέσσερα από αυτά σχετίζονται με το δημοτικό Κοιμητήριο, ανάμεσά τους και οι προτάσεις των τοπικών συμβούλων στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο Κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων, που θα συζητηθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επανέρχεται, επιπλέον, η εγκατάσταση ή όχι ΑΤΜ- και πού- τόσο στην Κοινότητα Διονύσου όσο και στην Κοινότητα Κρυονερίου, για την εξυπηρέτηση των δημοτών και της οικονομικής ζωής της πόλης. Το θέμα έρχεται με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας, ενώ σχετικό αίτημα έχει υποβάλει και ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Π. Λουκάτος, ο Δήμος Διονύσου σκοπεύει να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για την εγκατάσταση ΑΤΜ, σε κεντρική περιοχή που να ενδείκνυται για την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην Κοινότητα Διονύσου λειτουργούσε παλαιότερα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας επί της Μ. Κυδωνιών, δίπλα από το περίπτερο. Κατά το διάστημα της λειτουργίας του, είχαν σημειωθεί πολλές απόπειρες κλοπής του, μέχρι και με γερανό(!), ενώ στην Κοινότητα Κρυονερίου το 2017 και το 2018 άγνωστοι είχαν ανατινάξει το μηχάνημα, το οποίο μάλιστα ήταν τοποθετημένο μπροστά από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Κοινότητας αλλά και το Νηπιαγωγείο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής

Θέμα 2ο: Αίτηση για παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου

Θέμα 3ο: Εγκατάσταση αυτόματου μηχανήματος ταμειακών συναλλαγών ΑΤΜ στη Δε. Διονύσου

Θέμα 4ο: Διάνοιξη και διαμόρφωση δρόμων στην Κοινότητα Διονύσου

Θέμα 5ο: Αναγκαστικές εκταφές

Θέμα 6ο: Παρατηρήσεις- Προτάσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης για το Νέο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Διονύσου