logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμη δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από τη Μήδεια και τις πυρκαγιές, ακόμη φοβόμαστε μην συμβεί κανένα άλλο κακό από τη μεθυστική ελευθεριότητα των Διονυσίων δίπλα στο δάσος, τώρα θα πρέπει να έχουμε το νου μας μήπως μας πάρουν τα σκάγια των δημίων των αγριόχοιρων…

Η εκτός τόπου και χρόνου, προφανέστατα δε μεσαιωνική, τελετή εξόντωσης του «υπερπληθυσμού» των άμοιρων αυτών ζωντανών, (όσων δηλαδή σώθηκαν πια από την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε χλωρίδα και πανίδα στην ευρύτερη περιοχή), 𝝻άς 𝝼𝞃𝞀𝝾𝝿𝝸ά𝝵𝝴𝝸 𝞈ς 𝝿𝝾𝝺ί𝞃𝝴ς 𝝴𝝼ός 𝞂ύ𝝲𝞆𝞀𝝾𝝼𝝾𝞄 𝝹𝞀ά𝞃𝝾𝞄ς.

Η κυβερνητική απόφαση είναι ξεκάθαρη:

𝝖𝝿𝝰𝝲ό𝞀𝝴𝞄𝞂𝝶 𝝷ή𝞀𝝰ς 𝞂𝞃𝝸ς 𝝿𝝺𝝶𝝲𝝴ί𝞂𝝴ς 𝝰𝝿ό 𝝿𝞄𝞀𝝹𝝰𝝲𝝸ές 𝝿𝝴𝞀𝝸𝝾𝞆ές, καθώς και σε όσες περιοχές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία. Συνεπώς, δεν επιτρέπεται το κυνήγι στο Δήμο Διονύσου (ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/77880/2414/19-08-2021).

𝚻𝛐 𝚫𝛂𝛔𝛂𝛒𝛘𝛆ί𝛐 𝚷𝛆𝛎𝛕έ𝛌𝛈ς 𝛔𝛖𝛎𝛆𝛑ώς 𝛑𝛂𝛒𝛂𝛎𝛐𝛍𝛆ί, όταν προγραμματίζει για την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 τη βάρβαρη «δράση» του.

Πρόκειται για -άλλη μία- ανικανότητα (ή/και σκοπούμενη αμέλεια;) αφού μπορούσαν να βρεθούν άλλοι τρόποι να συλλεγούν τα όποια αγριογούρουνα ή ημιάγρια (υβρίδια) κρύβονται τρομαγμένα σε κάποια δασάκια και ρεματιές της Άνοιξης ή του Διονύσου και να μεταφερθούν σε κατάλληλο γι’ αυτά περιβάλλον.

Προκαλεί μάλιστα έκπληξη, η σπουδή με την οποία αποφασίστηκε η συγκεκριμένη ενέργεια από το Δασαρχείο, σε μία περίοδο όπου:

*Η χώρα μετρά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης εξαιτίας (και) της φαυλότητας και αναποτελεσματικότητας των «Δασαρχών»

*Καταγγέλλονται ευθέως πια και συλλογικά οι Δασικές υπηρεσίες για εγκληματικές παραλείψεις και εξωφρενικούς περιορισμούς στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Να έπαιξε ρόλο η εμφάνιση αγέλης και στην Εκάλη ; (…)

Από την άλλη πλευρά:

𝝜 𝝰𝝳ύ𝝼𝝰𝝻𝝶 και 𝝲𝝴𝝼𝝸𝝹ό𝝺𝝾𝝲𝝶 𝝰𝝼𝞃ί𝝳𝞀𝝰𝞂𝝶 𝞃𝝶ς 𝝳𝝶𝝻𝝾𝞃𝝸𝝹ής 𝝖𝞀𝞆ής ότι «είναι κάθετα αντίθετη στη θανάτωση αγριόχοιρων καθώς και σε κάθε δράση και ενέργεια που στρέφεται κατά της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων», μάλλον, θυμίζει Πόντιο Πιλάτο, καθόσον δεν διευκρινίζει σε ποιες κινήσεις προχωρεί άμεσα για την ανατροπή της απόφασης του Δασαρχείου.

•Τι θα κάνει;

•Θα κάνει παράσταση στον Δασάρχη;

•Θα ζητήσει από το υπουργείο να μπλοκάρει τη «δράση»;

•Θα ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση όπλων στις επιλεγείσες περιοχές, προτάσσοντας την ανάγκη διασφάλισης της ζωής των πολιτών, αλλά και αδέσποτων που βρίσκονται στο δάσος;

Κάποια στιγμή, -επιτέλους- πρέπει να περνάμε από τα λόγια στην πράξη.

𝝫𝞃ά𝝼𝝾𝞄𝝼 𝝾𝝸 𝞅𝝰𝝼𝞅ά𝞀𝝴ς 𝝹𝝰𝝸 𝞃𝝰 𝝴𝝿𝝸𝝹𝝾𝝸𝝼𝞈𝝼𝝸𝝰𝝹ά 𝝹ό𝝺𝝿𝝰.

  Η παράταξη Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου συμπαρατάσσεται με τις θέσεις των φιλοζωικών οργανώσεων και αποδοκιμάζει την αδιανόητη και επικίνδυνη απόφαση του Δασαρχείου, ενώ επιφυλάσσεται για την υποστήριξη κάθε νόμιμου δικαιώματος των κατοίκων της περιοχής –συναφώς και της ταλαιπωρημένης πανίδας…