logo


Με ανοιχτή παρέμβασή του, και με αφορμή τη διοργάνωση των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Μιχιώτης καταγγέλλει διάλυση του Δήμου, πελατειακές σχέσεις, αδιαφορία για τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και καλεί τα στελέχη της παράταξης της Δημοτικής Αρχής να αντιδράσουν ηχηρά, διαφορετικά θα θεωρηθούν συμμέτοχοι, συνένοχοι και συνυπεύθυνοι:

Η ΣΙΩΠΗ (για την κατάντια του Δήμου) ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ & ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Η Δύναμη Ευθύνης ήρθε (ήρθαμε) στην εξουσία δεσμευόμενη για:

– την αξιολόγηση και  αναδιοργάνωση του υπηρεσιακού μηχανισμού

– τη δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου σε όλους τους τομείς λειτουργίας

– τη διαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης και τη δημόσια λογοδοσία

– τη διαβούλευση για τα σοβαρά προβλήματα και τα μεγάλα έργα της πόλης

– τη θέσπιση διαδικασιών περιορισμού των πελατειακών σχέσεων

– τον έμπρακτο σεβασμό στις ανάγκες των δημοτών και τη συμμετοχή τους στις αποφάσεις και

– τη λειτουργία ενός μη-δημαρχοκεντρικού μοντέλου (καταστατική αρχή της ΔΕΔ.)

Δύο χρόνια μετά, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει!

Αντιθέτως, ο δήμος παραπαίει διαλυμένος κι ό,τι γίνεται δεν έχει το παραμικρό σχέδιο. Τα μεγάλα έργα αποφασίζονται κεκλεισμένων των θυρών, οι πελατειακές σχέσεις ζουν και βασιλεύουν και οι ανάγκες των δημοτών – οι πραγματικές – είναι γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων της δημοτικής αρχής. (Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει διαφορετική άποψη για δημόσιο διάλογο.)

Απευθύνομαι στα στελέχη της ΔΕΔ, γνωρίζοντας καλά ότι όλοι βλέπουν πού πάει ο Δήμος. Όλοι το κουβεντιάζουν μεταξύ τους, χαμηλόφωνα, μην τους ακούσουν οι «θαλαμοφύλακες».  Κι όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι όλοι.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να δικαιολογηθούν στους δημότες – ψηφοφόρους τους, λέγοντας ότι ασχολούνται μόνο με τον δικό τους τομέα.

Όχι (πρώην) συνάδελφοι! Όταν το καράβι βουλιάζει, δεν έχει καμιά σημασία αν το μαγειρείο βγάζει σωστές μερίδες ή αν τα καταστρώματα είναι καθαρά.

Όταν οι ζωές και οι περιουσίες των δημοτών είναι καθημερινά σε κίνδυνο, δεν μπορείτε να έχετε την πολυτέλεια της πειθαρχίας στις αποφάσεις του επικεφαλής.

Όταν τα οικονομικά του δήμου πάνε κατά διαόλου και τα αποθεματικά εξαντλούνται – το επισημαίνω δημοσίως για πολλοστή φορά – δεν μπορείτε να έχετε τη δικαιολογία ότι «δεν ξέρατε από αυτά».

Ζητώ από τη δημοτική αρχή να κάνει πράξη τα σχέδια για δημόσια λογοδοσία! Τώρα που ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Όχι προεκλογικά, όταν το κακό θα έχει γίνει.

Εάν η αντίδρασή σας στην παρακμή δεν ακουστεί δυνατά και δεν γίνει ορατή από τους πολίτες, τότε ουσιαστικά σιωπάτε. Δηλαδή είστε συμμέτοχοι. Συμμέτοχοι και συνένοχοι σε ό,τι γίνεται. Η ευθύνη είναι πάνω σας μέχρι τελευταίας κεραίας. Χωρίς καμιά δικαιολογία.

Διαβάστε παρακάτω δύο τεκμηριωμένες ανακοινώσεις δημοτικών σχημάτων για τα Διονύσια και προσπαθείστε να σκεφτείτε έστω και μισή δικαιολογία, γιατί θα πρέπει να γίνουν όπως αρχικά σχεδιάστηκαν (σ.σ. η πρώτη από τον Δ. Ζαφειρόπουλο, επικεφαλής της παράταξης “ΣυνΕΝΑ βήμα μπροστά” https://www.facebook.com/Dimitrio.Epam.Zafeiropoulos/posts/4695913327086666 και η δεύτερη από την παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου https://www.facebook.com/…/a.20940629…/3171465716465139/
Σκεφτείτε και προπαντός αποφασίστε και πράξτε.

Στέφανος Μιχιώτης