logo


Με τις αντιδράσεις για τη διοργάνωση των φετινών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ- λίγες μόνον ημέρες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε την πόλη-  να εντείνονται, νέες καταγγελίες έρχονται από τον Κ. Κουριδάκη, επικεφαλής της παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, για οικοδομικές εργασίες αγνώστου πατρότητας στο χώρο:

Στην χθεσινή αυτοψία που διενεργήθηκε στον χώρο στον οποίο πρόκειται ο Δήμος να τελέσει τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, εκτός από την ύπαρξη καύσιμης ύλης και απορριμμάτων -φαντάζομαι θα απομακρυνθούν-, διαπιστώθηκε ότι γίνονται οικοδομικές εργασίες στα παλαιά κτήρια. Πέραν της όποιας αναγκαιότητας και του όποιου αισθητικού αποτελέσματος, αναρωτιέμαι με ποια μελέτη, με ποια έγκριση και με ποια ανάθεση πραγματοποιούνται αυτά. Πληροφορούμαι ότι τα έχει αναλάβει το γραφείο Δημάρχου. Αλήθεια, είναι το γραφείο Δημάρχου και γραφείο μελετών, πολεοδομικό γραφείο, τεχνική υπηρεσία και αναθέτουσα αρχή;

Οι πολυδιαφημιζόμενες εκδηλώσεις, ενώ απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, διαφημίζονται σαν να αφορούν εμπορική δραστηριότητα. Σπαταλιέται πολύ χρήμα για αφίσες, εναέρια πανό, αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα του Δήμου, τα οποία, εκτός από υπερβολικά, είναι και άστοχα, διότι κανείς δεν μπορεί να τα διαβάσει…

Ας περιοριστούμε στις «εσωτερικές» παραγωγές, ας δώσουμε δουλειά στους τοπικούς επαγγελματίες, ας αναδείξουμε τις σπουδαίες τοπικές ερασιτεχνικές πολιτιστικές ομάδες, ας ενισχύσουμε τους εθελοντές, όχι ως φιλόπτωχο ταμείο ή «παγκάρι», αλλά, αναγνωρίζοντας το ρόλο τους ως συμπαραστάτες και πραγματικούς ήρωες στον αγώνα για την προστασία της ζωής, της φύσης και της περιουσίας των πολιτών του Δήμου Διονύσου.

Μην σκεφτόμαστε και αντιδρούμε… Διονυσιακά, ας δράσουμε αλληλέγγυα και συνεργατικά ας σκεφτούμε τους ανθρώπους που επλήγησαν και αυτούς που περιμένουν την προσφορά και την ουσιώδη στήριξή μας.

Κωστής Κουριδάκης