logo


42 σχολικές καθαρίστριες προτίθεται να προσλάβει ο Δήμος Διονύσου για το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στα όριά του. Αυτό αποφασίσθηκε στη χθεσινή (11/8) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μετά και από το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με την ένδειξη Εξαιρετικά Επείγον, αναφορικά με την πρόσληψη από τους Δήμους της χώρας προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας στα σχολεία.

Στο ίδιο έγγραφο καταγράφονται ο μέγιστος αριθμός ατόμων, που μπορεί να προσλάβει κάθε Δήμος καθώς και ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους. Οι δείκτες αυτοί για το Δήμο Διονύσου είναι 51 και 153 αντιστοίχως.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη 33 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 6,5 ωρών ημερησίως, καθώς και ακόμη 11 τρίωρης απασχόλησης, συνολικά 42 ατόμων, που θα απασχολούνται στα σχολεία 234,5 ώρες, δηλαδή περισσότερες από το “ταβάνι» που θέτει το ΥΠΕΣ, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από πιστώσεις του Δήμου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Οικονομικών Γ. Τσουδερός υπογράμμισε πως ο αριθμός των καθαριστριών είναι φέτος αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, οπότε είχαν προσληφθεί συνολικά 30 καθαρίστριες, που από όσο φάνηκε στη συνέχεια δεν επαρκούσαν. Τα κενά και οι ελλείψεις της περασμένης χρονιάς αντιμετωπίζονται φέτος με το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων, ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και πιθανές αυξημένες ανάγκες εφόσον η πανδημία παρουσιάσει έξαρση.

Σε επόμενη φάση θα δημοσιευθεί και ο πίνακας με τον αριθμό των καθαριστριών ανά σχολική μονάδα, καθώς και τον αριθμό ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους.