logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα (έναντι εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου) στον Άγιο Στέφανο, στις 7:00 μ.μ.

Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές. Για μία ακόμη φορά ζήσαμε τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι η αντιπυρική προστασία δεν είναι μόνο η κατάσβεση, αλλά κυρίως η πρόληψη στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών, που τελικά θυσιάζονται στο βωμό της λογικής «κόστους-οφέλους» που διέπει και τον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Επιβεβαιώθηκε ότι η εμπορευματοποίηση της γης και ο χωροταξικός σχεδιασμός που έχει ως κριτήριο το κέρδος, οδηγώντας σε «μικτές ζώνες» –οικιστικές και δασικές– λειτουργούν σαν εύφλεκτη ύλη και τις συνέπειες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Όμως, ο σχεδιασμός και τα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας δεν είναι πολυτέλεια. Αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά δεν υλοποιούνται, γιατί για τους καπιταλιστές και το κράτος τους αποτελούν κόστος, χωρίς προσδοκώμενα κέρδη.

Πρόκειται τελικά για την ίδια πολιτική που τσακίζει το σύνολο των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό και ο λαός πρέπει να διεκδικήσει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που δε θα υπηρετεί το κέρδος, αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ!

ΚΟΒ Διονύσου – Βόρειων Χωριών