logo


Αποχώρησαν από τη χθεσινή (29/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκτός Ημερησίας Διατάξεως τοποθετήσεων και ερωτήσεων, οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο Ν. Κλήμης και Λ. Φέρμελη, έχοντας εξαρχής προϊδεάσει για την κίνησή τους αυτή. Κατά δήλωσή τους, επιπλέον, θα επανεξετάσουν και τη συμμετοχή τους στη διαπαραταξιακή επιτροπή κατά των λατομείων, από την οποία- υπενθυμίζεται- αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής των ΜΑΖΙ Ν. Κλήμης κατήγγειλε την υποβάθμιση του ρόλου τού Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του, που χτες κλήθηκαν να συζητήσουν για μια σειρά ήσσονος σημασίας ζητήματα, αλλά όχι και για τη συμμετοχή του Δήμου, μαζί με 5 ακόμη ΟΤΑ, στον υπό σύσταση Αναπτυξιακό Οργανισμό. Η υποβάθμιση αυτή οφείλεται αποκλειστικά “στις επίμονες, στοχευμένες, αντιδημοκρατικές και αντιαυτοδιοικητικές ενέργειες του τέως Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου και του άξιου συνεχιστή του Μ. Βορίδη”, υπογράμμισε ο κ. Κλήμης, τονίζοντας πως πλέον το 41μελές και αντιπροσωπευτικό Δημοτικό Συμβούλιο υποκαθίσταται όλο και περισσότερο από την 9μελή Οικονομική Επιτροπή, στην οποία δεν συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Η Οικονομική Επιτροπή, τόνισε, κλήθηκε να αποφασίσει για έναν Οργανισμό που θα έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορεί να εκχωρεί δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτη, χωρίς έλεγχο του ΑΣΕΠ για προσλήψεις και μισθούς, και που δεν θα υπόκειται σε αξιολόγηση και λογοδοσία από τα Δημοτικά Συμβούλια των μελών του, λειτουργώντας με αδιαφάνεια.

Και αν τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανώς αιτία για αποχώρηση, γρήγορα ο κ. Κλήμης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: Αναφερόμενος στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών Δημάρχων και του Προέδρου του ΣΠΑΠ για την επαναλειτουργία λατομείων στην Πεντέλη, ο δημοτικός σύμβουλος επέκρινε το σχεδιασμό του Δήμου Διονύσου που είχε ως αποτέλεσμα την προσέλευση ελάχιστου αριθμού εκπροσώπων ΜΜΕ, αφήνοντας αιχμές για την πραγματική βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει ουσιαστικά και με κάθε τρόπο την αντίδραση στην επιχειρούμενη καταστροφή της Πεντέλης: «Επειδή η προσέλευση των ΜΜΕ στη συνέντευξη Τύπου ήταν οικτρή αποτυχία, ζητώ επισήμως και ενυπογράφως από το Γραφείο του Δημάρχου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με στοιχεία, ποιοι είχαν προσκληθεί- για να ξέρουμε ποιοι μας αγνόησαν- και ίσως η λίστα που θα στείλετε κρύβει και εκπλήξεις”, είπε ο επικεφαλής των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο. Και δεν έμεινε εκεί: Λίγες ώρες νωρίτερα, δινόταν στη δημοσιότητα Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών  Στ. Πέτσα “για τρέχοντα ζητήματα”, στο οποίο καμιά αναφορά δεν γινόταν για τα λατομεία: «Είναι γνωστό πως για τα λατομεία έχει πέσει σιγή ασυρμάτου σε όλη την κυβέρνηση. Περίμενα όμως από σας κύριε Δήμαρχε να αρθρώσετε λόγο και περίμενα δυο λόγια, τυπικά έστω, και στο Δελτίο Τύπου. Αυτό μας δείχνει πως δεν είστε διατεθειμένος να σπάσετε αυγά και μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς. Πώς περιμένετε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες όταν ο πρώτος πολίτης του τόπου, στην πρώτη συνάντησή του με συντοπίτη μάλιστα υπουργό, από τότε που ξεκίνησε το θέμα, δεν τολμά καν να προφέρει τη λέξη λατομείο;” κατέληξε ο κ. Κλήμης ανακοινώνοντας την αποχώρηση της παράταξης της μειοψηφίας από τη συνεδρίαση ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και αφήνοντας αιχμές για την ενότητα στον αγώνα κατά των λατομείων: «Ήμασταν πάντα παρόντες στον αγώνα και έχουμε δώσει δείγματα γραφής, όπως αποδεικνύει και η κατάθεση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή από 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον αναρωτιόμαστε: Είμαστε όλοι μαζί;”.

Και αν δεν εμπιστεύεστε εμάς, αμφισβητείτε τη δουλειά και τις προσπάθειες του Γραφείου Τύπου και της Κηφισιάς, και της Πεντέλης και του ΣΠΑΠ; Αντιγύρισε ο Δήμαρχος Διονύσου αναφερόμενος στην κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος, και λίγο αργότερα και ο Αντιδήμαρχος Γ. Φωτάκης που συντονίζει τη διαπαραταξιακή επιτροπή, προσέθεσαν πως «153 επιστολές έχουν σταλεί σε όλο το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό, ανάμεσά τους και προς τον κ. Πέτσα που σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό φάνηκε να αγνοεί το θέμα” ενώ ενημερώθηκε και δια ζώσης στη συνάντησή του με το Δήμαρχο. Παρόλη πάντως την έκκληση του τελευταίου προς τους συναδέλφους του της μειοψηφίας να παραμείνουν, οι ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, παραμένουν πάντως στη διαπαραταξιακή επιτροπή, και θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, όπως δήλωσε σήμερα στην Οδό Διονύσου ο κ. Κλήμης.