logo


Αλλεπάλληλες θα είναι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Διονύσου το επόμενο διάστημα, προειδοποίησε ο Πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης στη σημερινή (Τρίτη 29/6) συνεδρίαση.

Όπως ο ίδιος τόνισε, μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου κυριαρχούν τα έντονα περιβαλλοντικά ζητήματα, στα οποία καλούνται να τοποθετηθούν τα συλλογικά όργανα του Δήμου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Το βασικότερο σήμερα είναι βέβαια η επαναλειτουργία των λατομείων στην Πεντέλη, στην οποία ο Δήμος αντιδρά κλιμακούμενα τόσο με αμυντικές (επιστολές διαμαρτυρίας και δικαστικές ενέργειες) όσο και με επιθετικές κινήσεις- συλλογή υπογραφών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Ιουλίου στο γήπεδο Διονύσου.

Παράλληλα, έχει ήδη έρθει για γνωμοδότηση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη διευθέτηση του ρέματος Διονύσου- Δροσιάς- Αρσάκειο- Φασίδερι κ.λπ., έργο διαδημοτικό, μια που το ρέμα, ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, καταλήγει στην Κηφισιά μέσω της Εκάλης. Η ΜΠΕ έχει ήδη αποσταλεί στις παρατάξεις, για να αξιοποιηθεί ο χρόνος διαβούλευσης, και πολύ σύντομα θα έρθει η εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση που θα εξετάσει τα περιθώρια βελτίωσης.

Στο Δήμο έχει έρθει και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για όλη τη χώρα, και στο οποίο καλούνται να τοποθετηθούν όλοι οι Δήμοι.

Άλλη μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα συζητηθεί είναι αυτή που αφορά στην υπογειοποίηση της οδού κάτω από τις γραμμές του τρένου στον Άγ. Στέφανο, ζήτημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την περιοχή. Στο θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά κατά πλειοψηφία το Τοπικό Συμβούλιο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, προκρίνοντας αντί της υπογειοποίησης του δρόμου, την κατασκευή γέφυρας που θα ενώσει τις δυο πλευρές των γραμμών, την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου με τη Μαραθώνος.

Τέλος, με αφορμή τον πρόσφατο οικιστικό νόμο, έχουν έρθει στο Δήμο Διονύσου αιτήματα για την άρση απαλλοτρίωσης Κοινοχρήστων Χώρων, με κίνδυνο αυτοί να χαθούν και να αποκτήσουν οικιστικό χαρακτήρα. Το θέμα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και θα απασχολήσει τα συλλογικά όργανα το προσεχές διάστημα, τόνισε ο Αντιδήμαρχος.