logo


Λατομεία θέλει να ανοίξει στην Πεντέλη η ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ, πρόταση εκπόνησης σχεδίου προστασίας, ανάδειξης και ανάπλασης του τραυματισμένου βουνού έρχεται προς συζήτηση, με πρωτοβουλία του Κ. Μπομπή, στο Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 2μ.μ., ενώ τρεις ώρες αργότερα, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά της εγκατάστασης νέας λατομικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ο κ. Μπομπής καλεί τους συναδέλφους του να απευθύνουν αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Διονύσου, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους συναρμόδιους φορείς, για την άμεση εκπόνηση του παραπάνω σχεδίου, που να περιλαμβάνει αντί για λατομεία και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, χώρων αναψυχής και αθλητισμού, αναρριχητικό κέντρο, καθώς και χώρους ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Εξειδικεύοντας περαιτέρω την παραπάνω πρόταση ο τοπικός σύμβουλος Θ. Κατσανεβάκης στη δική του συμπληρωματική εισήγηση προσθέτει τη δυνατότητα δημιουργίας κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων καθώς και βοτανικού κήπου στο χώρο ενός από τα ανενεργά λατομεία της περιοχής, τεχνολογικού πάρκου σε όσους παλιούς λατομικούς χώρους υπάρχουν ακόμη εγκαταστάσεις επεξεργασίας και εξόρυξης μαρμάρου, ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων, μικρού θεάτρου, πραγματοποίησης δενδροφυτεύσεων κ.λπ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους

Θέμα 2ο: Λήψη απόφασης για παροχή ρεύματος στην υπό διαμόρφωση Πλατεία του Δήμου στη συμβολή των οδών Λ. Μητρ. Κυδωνιών και Λεωφ. Διονύσου

Θέμα 3ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής