logo


Ακόμη 4 προτάσεις προτίθεται να υποβάλει προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου και τις φέρνει προς συζήτηση στη σημερινή, Τετάρτη 9 Ιουνίου, κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω λήξης της ηµεροµηνίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραµµα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών μεθαύριο 11 Ιουνίου.

Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης για την δημιουργία έξυπνων γωνιών ανακύκλωσης του Δήμου Διονύσου, προϋπολογισμού 1.284.640,00 ευρώ, για μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο και στα σχολεία, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, για τη διενέργεια δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε κρίσιμες υποδομές, προϋπολογισμού 135.400 ευρώ και για την ωρίμανση μελετών που αφορούν σε αναπτυξιακά έργα, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε., προϋπολογισμού 610.000 ευρώ περίπου. Η τελευταία αυτή πρόταση αφορά ειδικότερα στις μελέτες για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού άξονα Μαραθώνος- Χελμού- Κρυονερίου καθώς και στην ανάπλαση της Κοινότητας Αγ. Στεφάνου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνεται και η προτεραιοποίηση των προτάσεων που έχουν ή πρόκειται να κατατεθούν προς χρηματοδότηση, μια που το ανώτατο ποσόν (πλαφόν) που μπορεί να διεκδικήσει ο κάθε Δήμος από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθορίστηκε πρόσφατα με υπουργική απόφαση- για την περίπτωση του Δήμου Διονύσου ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης έγκρισης υποβολής πρότασης για την ένταξη του ∆ήµου ∆ιονύσου στο Πρόγραµµα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον» µε τίτλο «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθµοί Μεταφόρτωσης Απορριµµάτων», µετά την Πρόσκληση ΑΤ 04 του ΥΠΕΣ.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση υποβολής πρότασης χρηµατοδότησης και έγκριση σχετικών µελετών της πράξης «Ψηφιακές Υπηρεσίες ∆ήµου ∆ιονύσου» στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών µε αποδοχή των όρων της πρόσκλησης µε αριθµό πρωτ: 19576/19-10-2020 Πρόσκληση ΑΤ08 «Smart cities, ευφυείς εφαρµογές, συστήµατα και πλατφόρµες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισµό – τουρισµό και περιβάλλον, δράσεις και µέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δηµόσιας υγείας και του πληθυσµού από την εξάπλωση της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ψηφιακή Σύγκλιση».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση προτεραιοποίησης των προτάσεων που κατατέθηκαν από τον ∆ήµο ∆ΙΟΝΥΣΟΥ στην ΕΥ∆Ε του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξή τους στο Πρόγραµµα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση υποβολής πρότασης της πράξης «∆ράσεις για υποδοµές που χρήζουν αντισεισµικής προστασίας (προσεισµικός έλεγχος) στο ∆ήµο ∆ιονύσου» στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών στην Πρόσκληση ΑΤ11 για χρηµατοδότηση από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ποιότητα ζωής και εύρυθµη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισµών» και έγκριση σχετικών µελετών.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για: α) την έγκριση υποβολής πρότασης χρηµατοδότησης µε τίτλο «Ωρίµανση µελετών για τις ανάγκες αναπτυξιακών έργων ∆ήµου ∆ιονύσου», β) αποδοχή των όρων της Πρόσκλησης ΑΤ09 του προγράµµατος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» µε τίτλο «Ωρίµανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράµµατος» γ) έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µε τον Αναπτυξιακό Οργανισµό Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΕΥ∆ΗΜΟΣ Α.Ε.” για την εκπόνηση των µελετών και δ) έγκριση σχεδίου Προγραµµατικής Σύµβασης».