logo


Δυο ακόμη προτάσεις για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 9 το πρωί.

*Η πρώτη, με δυο σκέλη, αφορά κατ’ αρχάς στην αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Άγ. Στέφανο, και πιο συγκεκριμένα στην επανάχρηση και την ευρύτερη αξιοποίησή του, αποδίδοντάς του νέα πολιτιστική χρήση. Σκοπός της επέμβασης θα είναι η επαναλειτουργία του κτιρίου με την ταυτόχρονη κάλυψη των αναγκών πολιτιστικού χαρακτήρα στο Δήμο, αλλά και η ανάδειξη του ιδιαίτερου αυτού κτιρίου, που αποτελεί τυπικό δείγμα μοντερνισμού. Στο πλαίσιο αυτό η επισκευή-αποκατάσταση του συγκροτήματος και η διαρρύθμιση του κτιρίου θα έχει ως στόχο να στεγάσει και να φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις, καθώς και να χωροθετηθεί σε αυτό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων,  όπως υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ περίπου. Υπενθυμίζεται πως η αξιοποίηση του κτηρίου, που παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, έχει απασχολήσει όλες τις Δημοτικές Αρχές είτε του προκαλλικρατικού Δήμου Αγ. Στεφάνου είτε του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου. Επί Δημαρχίας Δ. Σακελλαρίου είχε εκπονηθεί μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου, η οποία επιπλέον πρότεινε λύσεις αξιοποίησής του, που όμως εγκαταλείφθηκαν λόγω κόστους (περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ). Ο Π. Βορριάς, αμέσως επόμενος Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, επικαιροποίησε τη μελέτη, αλλά και πάλι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη για το κτήριο, το οποίο επιπλέον απειλήθηκε σοβαρά στην πυρκαγιά του 2009, μια που οι φλόγες πέρασαν μέσα από το ισόγειο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν σημαντικές φθορές. Στον πραύλιο χώρο φιλοξενείται σήμερα σε ISOBOX το κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Αγ. Στεφάνου.

Δεύτερο σκέλος στην ίδια πρόταση προς χρηματοδότηση είναι η Βιοκλιματική ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων στη Δροσιά, που αφορά σε εργασίες ανακατασκευών στις εξής περιοχές: *Διαδρομή επί της Λεωφ. Αθηνών από το παλιό Δημαρχείο Διονύσου έως το σημείο έναρξης του δασικού τμήματος – πριν την οδό Θέτιδος. *Υφιστάμενοι χώροι πλατειών: − ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ – Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ − ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ − ΕΛ. ΚΟΡΟΛΗ. *Ανακατασκευή οδών. *Ανακατασκευή πεζοδρομίων. Στόχος της επέμβασης είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου, σημειώνεται στην ίδια εισήγηση. Προϋπολογισμός για το έργο αυτό τα 6.900.000 ευρώ, που σημαίνει πως η πρόταση στα δυο σκέλη της διεκδικεί χρηματοδότηση 10,5 εκατομμύρια.

*Η δεύτερη πρόταση προς υποβολή χρηματοδότησης, που θα συζητηθεί  από την Οικονομική Επιτροπή, αφορά στην προσθήκη τριών αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Σταματάς, προϋπολογισμού 777.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η ανάγκη για την προσθήκη αυτή, που εξαρχής η Δημοτική Αρχή επεδίωκε να εντάξει προς χρηαμτοδότηση, συζητήθηκε και αποφασίσθηκε προ καιρού από το Δημοτικό Συμβούλιο: Στο κτήριο του Σχολείου, που αντιμετωπίζει ασφυκτικό κτηριακό πρόβλημα, πρόκειται να ανεγερθεί όροφος με ταυτόχρονη απομάκρυνση των αιθουσών διδασκαλίας ISOBOX που βρίσκονται στο προαύλιο.

*Προς έγκριση έρχεται από την Οικονομική Επιτροπή ο οικονομικός απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης για το 2014 που τον περασμένο Μάιο είχε εγκριθεί με επιφύλαξη από τα μέλη της. Ο συγκεκριμένος απολογισμός παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μια που πολλά από τα παραστατικά του είχαν καεί στον εμπρησμό του 2015, όταν καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό το αρχείο και των δυο Σχολικών Επιτροπών, ενώ στο δειγματοληπτικό έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα την ίδια χρονιά, είχαν εντοπισθεί διαχειριστικά κενά. Αυτός ο έλεγχος, εξάλλου, με τον αντίστοιχο στα οικονομικά στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, οδήγησαν όπως είναι γνωστό σε πολύχρονες δικαστικές διαμάχες, με υπόλογους δεκάδες συμπολιτών, μελών των δυο Επιτροπών. Ο απολογισμός του 2014, που βρέθηκε στο αρχείο της Σχολικής Επιτροπής, εκπονήθηκε από λογιστή, που ανέλαβε τη σχετική υποχρέωση το 2017 και παρέδωσε ένα χρόνο αργότερα. Το πολυσέλιδο υπόμνημά του το υπογράφει ο ίδιος, αλλά όχι και ο τότε Πρόεδρος Α. Δελαγραμμάτικας, σύμφωνα με τα έγγραφα που τέθηκαν υπόψη των μελών της Επιτροπής. Επιπλέον, στο ίδιο υπόμνημα γίνεται λόγος για διαχειριστικά κενά, τα οποία ακόμη σήμερα αποτελούν αντικείμενο εκκρεμούς δικαστικής διερεύνησης για όσους το 2014 είχαν αρμοδιότητα χρηματικής διαχείρισης στη Σχολική Επιτροπή.

*Ζητείται, τέλος, η έγκριση του πρακτικού που συνέταξε γνωμοδοτικό όργανο για τη φιλοξενία ατόμων σε ξενοδοχεία της περιοχής στη διάρκεια της «Μήδειας», καθώς και για την προμήθεια καυσόξυλων, χωρίς εντούτοις το πρακτικό αυτό να συμπεριλαμβάνεται στα συνημμένα έγγραφα, όπως τουλάχιστον δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση οικονοµικού απολογισµού έτους χρήσης 2014 του ΝΠ∆∆, Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού γνωµοδοτικού οργάνου (άρ. 32Α ν. 4412/2016 & παρ. 1 άρ. 43 ν. 4605/2019) και Ανάθεση Προµήθειας Υλικών και Υπηρεσιών για Υπηρεσίες Φιλοξενίας Ατόµων σε Ξενοδοχειακά Καταλύµατα και Προµήθεια Καυσόξυλων για τη διαχείριση των συνεπειών εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο ∆ήµο ∆ιονύσου 15-16.2.2021, “Φαινόµενο Mήδεια’.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο : Εξειδίκευση πίστωσης για την υλοποίησης της συναυλίας λήξης της Μουσικής Σχολής ∆ήµου ∆ιονύσου για την εκπαιδευτική χρονιά 2020 – 2021.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Παραλαβή υπηρεσιών περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 της Επιτροπής Αξιολόγησης του ∆ιαγωνισµού «Προµήθεια Τροφίµων για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου και των παιδικών σταθµών και ΚΑΠΗ του ΝΠ∆∆ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύη και παιδεία «Η ΕΣΤΙΑ» για την οµάδα: Προµήθεια ειδών αρτοποιείου» και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 12ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΙ∆ΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΛΗΣ».

ΘΕΜΑ 13ο: Καθορισµός των όρων της δηµοπρασίας για την εκποίηση κινητών αντικειµένων.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 14ο: Αποστολή απολογιστικών στοιχείων του ∆ήµου ∆ιονύσου Οικ. Έτους 2020.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου ««Επισκευή συντήρηση µονάδων πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης ∆. ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση υποβολής της πράξης «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ» στην Πρόσκληση ΑΤ06 του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηµατοδότηση από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ποιότητα ζωής και εύρυθµη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισµών.

ΘΕΜΑ 17ο: Εγκριση υποβολής πρότασης για χρηµατοδότηση της πράξης «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΡΙΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ∆Ι∆ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ» στην Πρόσκληση ΑΤ07 του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Παιδεία, Πολιτισµός, Τουρισµός και Αθλητισµός».