logo


Νέα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την προωθούμενη εγκατάσταση νέας λατομικής δραστηριότητας στην Πεντέλη κατατέθηκε χθες Τετάρτη 2 Ιουνίου από 24 βουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία». Η ερώτηση, που απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, είναι η δεύτερη που έρχεται στη Βουλή μετά από εκείνη του ΚΙΝΑΛ πριν από λίγες ημέρες. Σχετική είναι η ανακοίνωση της παράταξης «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο»:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διόνυσος, 2  Ιουνίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κατέθεσαν σήμερα είκοσι τέσσερις (24) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το μείζον θέμα της επαναλειτουργίας λατομείου στο Πεντελικό!

Όπως είναι γνωστό, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έχει εγκρίνει τέσσερις άδειες διενέργειας ερευνητικών γεωλογικών εργασιών με σκοπό τη λειτουργία «Λατομείου Μαρμάρου» στη βόρεια πλευρά της Πεντέλης, σε ανενεργό λατομείο! Ο λατομικός χώρος που ζητείται για εκμετάλλευση απέχει ελάχιστα από το ρυμοτομικό σχέδιο του Διονύσου και τον οικισμό Ραπεντώσα και λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο Διονύσου. Στο μεγαλύτερο τμήμα του βρίσκεται εντός των ορίων του καταφυγίου άγριας ζωής του Δημόσιου Δάσους Ραπεντώσας, καθώς και εντός αναδασωτέας περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου έχει ήδη απορρίψει ομόφωνα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έχει ήδη εγκρίνει σχετικό ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα την εν κρυπτώ από το Δήμο και την Τοπική Κοινωνία έκδοση σειράς αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ενώ παράλληλα έχουν κατατεθεί Ειδικές Διοικητικές Προσφυγές.

Ως παράταξη μετέχουμε ενεργά στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία συστάθηκε ειδικά για το θέμα αυτό και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην ανατροπή των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και στην μη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στον βωμό επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Κλήμης

Λυδία Φέρμελη

Επισυνάπτεται η Ερώτηση των Βουλευτών: