logo


Τρία πλατάνια θα χρειαστεί τελικά να κοπούν, τουλάχιστον προς το παρόν, στο πλαίσιο της κατασκευής του σημαντικού έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο Βρυσάκι, σύμφωνα με το αίτημα της αναδόχου εταιρείας, που θα συζητηθεί την Τρίτη 1 Ιουνίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου, στις 11 το πρωί. Η εξέλιξη αυτή, που “σώζει» αρκετές δεκάδες δένδρων από ανώφελη, επιζήμια αντιθέτως, κοπή σε μήκος 135 μέτρων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αντίδραση και τις πιέσεις της παράταξης «Εύπολις». Ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Κουριδάκης από την πρώτη στιγμή επεσήμαινε προς όλες τις κατευθύνσεις, με δημοσιεύσεις και επιστολές, πως ο τρόπος κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου με συρματοκιβώτια είναι ξεπερασμένος, ενώ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την υψηλή βλάστηση που θα θυσιαζόταν, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί το μικροκλίμα της περιοχής και να καταστραφεί η ειδυλλιακή εικόνα της. Με το μυαλό στον κίνδυνο να χαθεί το -συγχρηματοδοτούμενο- έργο, αν εγειρόταν θέμα αλλαγής της μελέτης κατασκευής του, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης είχε εντούτοις υιοθετήσει τις ανησυχίες του συναδέλφου του και με τη σειρά του άσκησε πιέσεις στο μελετητή, ώστε να προβεί σε ακριβή χάραξη των έργων στο έδαφος κι έτσι να εξεταστεί τι μπορεί να σωθεί.

Επιπλέον ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων κατοίκων για την κοπή δένδρων σε όλο το εύρος της πόλης, που χτυπήθηκαν στη διάρκεια της «Μήδειας». Η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από δυο αιρετούς, προερχόμενους από τη Δημοτική Αρχή και τον Εύπολι, και έναν υπηρεσιακό παράγοντα, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα εντατικούς ελέγχους και αυτοψίες και στις 7 Κοινότητες, ώστε να επιβεβαιώσει την πραγματική ανάγκη κοπής εκατοντάδων δένδρων αλλά και να αποτρέψει τυχόν οικολογική καταστροφή από αλόγιστες κοπές.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων.

ΘΕΜΑ 2ο: Διαβίβαση αιτήματος για την κοπή δέντρων στα πλαίσια κατασκευής του έργου: Κατασκευή ομβρίων υδάτων και διευθέτηση ρέματος ΒΡΥΣΑΚΙ”, για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου.