logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Διονύσου σας προσκαλεί τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στην τελευταία εκδήλωση για αυτή τη σεζόν των διαδικτυακών Σεμιναρίων Ιστορίας Τέχνης και Πολιτισμού, που επιμελείται και παρουσιάζει η Ιστορικός Τέχνης και Δημοσιογράφος Βασιλίκα Σαριλάκη.

Η τόσο γόνιμη φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα, καθώς έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την τέως διευθύντρια του Εθνικού μας Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Κατερίνα Κοσκινά, η οποία θα μας ξεναγήσει στην σημαντικότερη φετινή εθνική μας εκπροσώπηση στην Κίνα. Η έκθεση γίνεται στο τεχνητό νησί Ocean Flower κι εκτείνεται σε 7 μουσεία με 176 έργα 95 καλλιτεχνών από 24 χώρες (Δείτε ΕΔΩ βίντεο με το νησί, που είναι το μεγαλύτερο τεχνητό νησί του κόσμου).

 Η έκθεση της Ελλάδας που αποτελεί και την Τιμώμενη Προσκεκλημένη Χώρα τιτλοφορείται «Θέση-Αντίθεση-Σύνθεση. Στην τροχιά των αλλαγών». Η ιδέα και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην κ. Κατερίνα Κοσκινά, με την υποστήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Πολιτιστικής Εταιρίας “Polites”. Την ευθύνη για συντονισμό και παραγωγή ανέλαβε η εταιρία “PostScriptum” υπό την διεύθυνση του κου Κώστα Κωνσταντινίδη.

Η Ελληνική έκθεση φιλοξενείται στο Κτίριο Αρ. 6, το οποίο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει μια σειρά περισσότερων από 50 διαφορετικών έργων (γλυπτά, εγκαταστάσεις, βίντεο, πολυμεσικά έργα και ψηφιακή τέχνη) από 34 σύγχρονους Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνες, καθώς και από πρωτοεμφανιζόμενους που χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες.

Η Ελληνική έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση θα παρακολουθήσετε και το τελευταίο τμήμα του μεγάλου μας αφιερώματος στον εξαιρετικό ζωγράφο Van Gogh που είναι και το πιο συγκινητικό.

Σας περιμένουμε.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84765009405?pwd=SHhNWm1INTR4R0Nrd2JFMTR5RmtIZz09
Meeting ID: 847 6500 9405
Passcode: 122561