logo


Με τρία θέματα προσήλθε σε συνάντηση με την υφυπουργό παιδείας Ζ. Μακρή ο τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Διονύσου Ν. Καρυστινός. Το πρώτο και βασικότερο αφορούσε στο αίτημα για την καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των τελειοφοίτων και αποφοίτων από τα ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ του Δήμου, λόγω των επιπτώσεων από τη “Μήδεια”. Σχετική πρόβλεψη άλλωστε υπάρχει από το νόμο, που επιτρέπει την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή σε ΑΕΙ και Εκλησιαστικές Ακαδημίες παιδιών σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σημειώνεται πως για το θέμα αυτό ο κ. Καρυστινός έχει ήδη αποστείλει σχετική εισήγηση προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση εκτός Ημερησίας Διατάξεως.  Το δεύτερο θέμα που ο τέως Αντιδήμαρχος έθεσε υπόψη της Υφυπουργού αναφέρεται στις ελλείψεις της σχολικής στέγης στο Δήμο Διονύσου και το τρίτο στην ίδρυση Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β’ Ανατολικής Αττικής με έδρα την πόλη μας, μια που η ενιαία σήμερα Διεύθυνση εδρεύει στι Γλυκά Νερά και καλύπτει ολόκληρη την Ανατολική Αττική.

Όπως ο ίδιος γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook:

Στη σημερινή συνάντηση με την κα Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή  ζήτησα την έκδοση απόφασης Υπουργού Παιδείας που να προβλέπει την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 των μαθητών της τελευταίας τάξης και των αποφοίτων των ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου, εξαιτίας του φαινομένου «Μήδεια», που έπληξε τον Δήμο κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13Β του Ν.4186/2013.   

Το αίτημα αυτό το προσυπέγραψε και η Βάσω Κόλλια Β, 1η επιλαχούσα Βουλευτής ΝΔ, Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, την οποία ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή της. 

Ευχαριστώ επίσης τον κ. Μίλτο Καρβούνη π. Σχολικό Σύμβουλο, εκπαιδευτικό για την πολύτιμη βοήθειά του. 

Επιπλέον, στη συνάντηση με την κα Υφυπουργό :

(α) Συζητήθηκε το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στο Διόνυσο και (β) Κατατέθηκε πρόταση για ίδρυση Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα τον Διόνυσο, προς ικανοποίηση παγίου και δικαίου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Διονύσου, αλλά και όλης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνεχίζω να ενδιαφέρομαι και να εργάζομαι για το κοινό καλό – πολλώ δε μάλλον των μαθητών του Δήμου μας – και παράλληλα να λειτουργώ με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης προς όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους, που οι συμπολίτες μας έχουν επιλέξει, για να τους εκπροσωπήσουν. Για αυτό και έχω ήδη αποστείλει προς την Πρόεδρο του ΔΣ σχετική τεκμηριωμένη εισήγηση, ζητώντας (α) το κρίσιμο αυτό θέμα να συζητηθεί σήμερα εκτός Η.Δ. και (β) να ληφθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που εξακολουθεί να αποτελεί  το ανώτατο πολιτικό όργανο του τόπου.