logo


Λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, όπου θα συζητηθεί η δημιουργία νέων λατομείων στην Πεντέλη, ο τοπικός σύμβουλος Κ. Μπομπής, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου, με ανοιχτή επιστολή του προς τους κατοίκους, υπενθυμίζει την πρόσφατη ομόφωνη απορριπτική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου. Η απόφαση συνοδεύεται από τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις του κ. Μπομπή, καθώς και των συναδέλφων του Δ. Ιατρού και Θ. Κατσανεβάκη, αλλά και από την επιστημονική εκτίμηση του μηχανικού μεταλλείων Γ. Γιακουμάκη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις εφόσον εγκριθεί η άδεια εκμετάλλευσης νέου λατομείου από την εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Για την ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτω την ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δ.Κ Διονύσου της 19.05.2021, με την οποία απορρίπτεται η δημιουργία λατομείων στο Πεντελικό Όρος.

Η περιοχή στην οποία σχεδιάζεται να γίνουν λατομεία ανήκει σε ζώνη προστασίας του Πεντελικού Όρους, η οποία έχει κηρυχθεί ως δασική αναδασωτέα μετά τις επανειλημμένες πυρκαγιές πού έχουν συμβεί κατά καιρούς στην περιοχή, βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού του Διονύσου και είναι επίσης εντός του καταφυγίου άγριας ζωής.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, επειδή απειλεί βάναυσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την βιωσιμότητα της περιοχής, όχι μόνο της Κοινότητας Διονύσου και του Δήμου Διονύσου, αλλά και ολοκλήρου του λεκανοπεδίου τής Αττικής, αφού θα καταστρέψει ένα από τους ελαχίστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.

Επισημαίνεται ότι το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα πού επιχειρείται να συντελεσθεί στο Πεντελικό Όρος αποτελεί  CASUS  BELLI  για τους κατοίκους ολοκλήρου τής Περιφέρειας Αττικής και έχει ήδη αφυπνίσει και κινητοποιήσει περιβαλλοντικούς Συλλόγους, ενεργούς πολίτες και τις Κοινοτικές και Δημοτικές Αρχές της περιοχής, αλλά και έχουν ήδη αρχίσει επίσης σειρά αναλόγων ενεργειών και δράσεων.

Με εκτίμηση 
Κώστας Μπομπής 
Κοινοτικός Σύμβουλος Δ.Κ Διονύσου