logo


Με 8 θέματα θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στις 7.30 το βράδυ σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου- σημειωτέον, την ίδια περίπου ώρα που θα πραγματοποιείται στο κανάλι του Δήμου Διονύσου στο YouTube η διαδικτυακή συζήτηση για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται:

*Η έγκριση της αμοιβής της δικηγόρου που ήταν πληρεξούσια της Σχολικής Επιτροπής στην υπόθεση Μήλα. Με γνωμοδότησή του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, απαντά θετικά στο ερώτημα αν μπορεί η Σχολική Επιτροπή, ως ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο, να ορίζει δικηγόρο και να αναλαμβάνει τη δαπάνη της αμοιβής του για αποδεδειγμένες νομικές υπηρεσίες, όπως εν προκειμένω. Η αμοιβή της δικηγόρου, όπως προκύπτει από τα συνημμένα δικαιολογητικά, ανέρχεται στο πόσον των 4464 ευρώ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σύγχυση σχετικά με το αρμόδιο για τον ορισμό δικηγόρου της Σχολικής Επιτροπής όργανο, με αποτέλεσμα να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που προφανώς πρέπει να ακυρωθεί.

*Σίτες για τα παράθυρα του ισογείου ζητεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου, μια που συχνά στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα με δήγματα από σφήκες. Στο ίδιο αίτημα, πάντως, περιλαμβάνονται και οι κλειδαριές ασφαλείας στα παράθυρα του σχολείου, μια που οι περισσότερες είναι σπασμένες, ενώ και οι ελάχιστες λειτουργικές, δεν είναι αξιόπιστες και δεν αποτρέπουν τις κλοπές και τις διαρρήξεις που έχουν σημειωθεί από εξωσχολικούς στο παρελθόν.

*Επειγόντως πρέπει να επισκευασθεί η αυλόπορτα και τα προστατευτικά κάγκελα του δρόμου, τονίζεται σε αίτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Διονύσου που εκκρεμεί από πέρυσι, μια που και τα δυο είναι σκουριασμένα και έχουν τρυπήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδάκια και να ανησυχούν οι γονείς.

Αναλυτικά τα θέματα:

Θέμα 1ο: Ολοκλήρωση της υπ’ αριθμ. 152/2019 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  περί ορισμού Οικονομικού Διαχειριστή για την πληρωμή Προμηθευτών στο Σύστημα Σχολικών Βιβλιοθηκών και εξουσιοδότηση αυτού  για έκδοση Ψηφιακής Υπογραφής προκειμένου να ενεργήσει σύμφωνα με την αρ. Πρωτ. Φ76.3/21583/14.9.18 από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για τη Δράση εξοπλισμού των Δημοτικών Σχολείων ενταγμένων στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, για το συγκεκριμένο μόνο πρόγραμμα.

Θέμα 2ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για την αμοιβή της κ. Αγγελικής Καλογιάννη πληρεξούσιας δικηγόρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, στην υπόθεση της κ. Μήλα Λαμπρινής.

Θέμα 3ο: Ένταξη του Δ.Σ. Άνοιξης μαζί με το 4ο Δ.Σ. Διονύσου στη Σύμβαση με την Εταιρεία UNION  για την ετήσια κάλυψη συνδρομής των σημάτων του συναγερμού.

Θέμα 4ο: Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για τοποθέτηση σίτων στα παράθυρα του ισογείου του 2ου Δ.Σ. Αγίου Στεφάνου.

Θέμα 5ο: Επανεξέταση Αιτήματος για αγορά Η/Υ στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου.

Θέμα 6ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για επιπλέον επιχορήγηση για αγορά Η/Υ στο 1ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς.

Θέμα 7ο: Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για επισκευή αυλόπορτας και προστατευτικών του δρόμου στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου.

Θέμα 8ο: Ενημέρωση των μελών σχετικά με τα Οικονομικά της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής καθώς και επανεξέταση της Απόφασης 142/2019.