logo


Σύσσωμοι οι  Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων  του Δήμου Διονύσου (Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις, Μαζί για τον Διόνυσο)  κινήθηκαν έγκαιρα νομικά υποβάλλοντας προσφυγή κατά των αποφάσεων του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  για την  «ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ  ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΜΕ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 201.497,91  ΣΤΗ ΘΕΣΗ « ΒΑΘΕΙΑ ΧΟΥΝΗ ΑΝΩ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ»(ΧΩΡΟΣ Δ) Δ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

————

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΔΙΕΥΘ/ΝΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ &ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, Δ/ΝΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ & ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Της Δημοτικής Παράταξης ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ του Δήμου Διονύσου δια του επικεφαλής ΖΑΜΑΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (κάτοικος Δροσιάς οδός Κωνσταντινουπόλεως αριθμός 5 Τ.Κ 14572 τηλ.6936575230 email: zamanis.d3@gmail.com)

Της Δημοτικής Παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ του Δήμου Διονύσου δια του επικεφαλής ΚΟΥΡΙΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (κάτοικος Άνοιξης οδός Ρήγα Φεραίου αριθμός 15 Τ.Κ 14569  τηλ. 6932485445 email: kkoutitee@gmail.com)

Της Δημοτικής Παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ του Δήμου Διονύσου δια του επικεφαλής ΚΛΗΜΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ (κάτοικος Δροσιάς, Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη αριθμός 42 Τ.Κ 14572  τηλ. 6977399377 email: klimis.nikos@gmail.com)

κατά

Της με αριθμ πρωτ. 43333/13-04-2021 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ  ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΜΕ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 201.497,91 Τ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ « ΒΑΘΕΙΑ ΧΟΥΝΗ ΑΝΩ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ»(ΧΩΡΟΣ Δ) Δ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Της με αριθμ. πρωτ. 43321/13-04-2021 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ  ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΜΕ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 243.810,90 Τ.Μ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΒΑΘΕΙΑ ΧΟΥΝΗ ΑΝΩ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ» (ΧΩΡΟΣ Α) Δ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Της με αριθμ.  πρωτ. 43290/13-04-2021 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ  ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΜΕ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ-ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 145.522,84 Τ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ « ΒΑΘΕΙΑ ΧΟΥΝΗ ΑΝΩ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ» (ΧΩΡΟΣ Γ) Δ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

……………………………..

Σύμφωνα με τις υπ’ αρ. πρωτ. 43333,43321 και 43290/13-4-2021 αποφάσεις του  Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίνεται η δυνατότητα διενέργειας ερευνητικών εργασιών προς διαπίστωση μαρμάρου, με γεωλογικές μεθόδους σε δημόσιες εκτάσεις   201.497,91 τ.μ, 145.522,84 τ.μ και 243.810,90 τ.μ στην θέση « Βαθειά Χούνη Άνω Ραπεντώσας» Δήμου Διονύσου Ανατολ. Αττικής, σε ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία  «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ», χρονικής διαρκείας 2 ετών και με δυνατότητα μίσθωσης της έκτασης, μετά την λήξη της έγκρισης.

Επειδή οι ως άνω αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία προγενέστερων αποφάσεων περί κηρύξεως  της συγκεκριμένης περιοχής ως δασικής αναδασωτέας της διεύθυνσης δασών Ανατολικής Αττικής  και συναρμόδιων φορέων για την προστασία του Πεντελικού όρους.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος και 117 παρ.3 η καταστροφή των δασών και δασικών εκτάσεων από πυρκαγιές, παράνομες εκχερσώσεις, επιχωματώσεις καθώς και κάθε άλλη αιτία με την οποία επιδιώκεται παράνομη ή ανεπιθύμητη αλλαγή στον προορισμό των δασών και δασικών εκτάσεων είναι ανεπίτρεπτη και πρέπει να λαμβάνονται όλα τα διοικητικά μέτρα αποτροπής και μεταβολής του χαρακτήρα  των δασικών εκτάσεων

Επειδή σύμφωνα με το αρ. 24 του Συντάγματος το φυσικό περιβάλλον έχει αναχθεί σε αυτοτελώς προστατευόμενο αγαθό προκειμένου να εξασφαλισθεί η οικολογική ισορροπία και η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ των φυσικών πόρων χάριν των επόμενων γενεών. Για το λόγο αυτό ο συντακτικός νομοθέτης επέβαλε στα όργανα του Κράτους να προβαίνουν σε θετικές ενέργειες για την διαφύλαξη του προστατευόμενου αγαθού και να λαμβάνουν τα απαιτούμενα νομοθετικά και διοικητικά, προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα.

Επειδή η ως άνω περιοχή αποτελεί σημαντικό  περιβαλλοντικό κεφάλαιο για τις επόμενες γενιές  και η για μια ακόμα φορά διατάραξή της θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες.

Επειδή οι ως άνω αποφάσεις θα συντελέσουν στο άμεσο και απώτερο μέλλον σε καταχρηστική ανάλωση του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της περιοχής του δήμου Διονύσου και μακροπρόθεσμα  και της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου της Αττικής, διότι θα οδηγήσει σε μη επανορθώσιμη διατάραξη του περιβάλλοντος αλλά και του μικροκλίματος της περιοχής.

Επειδή έχουμε ως κάτοικοι της περιοχής έννομο συμφέρον για την άσκηση της παρούσας προσφυγής

Επειδή οι ως άνω αποφάσεις παραβιάζουν κατάφωρα όλες τις προγενέστερες αποφάσεις της Διοίκησης περί  κήρυξης της ως άνω περιοχής ως αναδασωτέας καθώς και το άρθρο 24 του Συντάγματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Προσφεύγουμε κατά των υπ’ αρ. πρωτ. 43333, 43321 και 43290/13-4-2021 αποφάσεων του  Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί εγκρίσεως διενέργειας ερευνητικών  εργασιών για ανεύρεση μαρμάρου εντός δασικής εκτάσεως στην περιοχή «Βαθειά Χούνη Άνω Ραπεντώσας»  του Δήμου Διονύσου  και

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

την εξαφάνισή τους.

13/5/2021

Οι προσφεύγοντες

ΖΑΜΑΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΛΗΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ