logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της ΟΓΕ,

καταδικάζει τη νέα άγρια επίθεση ισραηλινών δυνάμεων καταστολής ενάντια σε Παλαιστίνιους. Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την καταστολή εναντίον του παλαιστινιακού λαού με βομβαρδισμούς και δεκάδες θύματα, ανάμεσα τους και παιδιά.

      Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί με τον αγώνα του, εδώ και δεκαετίες, το αυτονόητο δικαίωμα: Να έχει δικό του κυρίαρχο κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

      Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των Αμερικάνο – ΝΑΤΟϊκων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και δεν υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Αέρα στα πανιά του Ισραήλ δίνουν οι ΗΠΑ που αναγνώρισαν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, κατά παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

      Να σταματήσει η επικίνδυνη πολιτική «αναβάθμισης» της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

                                       Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών.

           Να σταματήσει άμεσα η επιθετική δολοφονική πολιτική του Ισραήλ.

      Στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ την Κυριακή 16 Μάη 6 μ.μ.  Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία και κατάληξη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.