logo


Με 17 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου στις 9 το πρωί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει από τη θέση του Αντιπροέδρου ο νέος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μ. Κόκκαλης, ενώ την πρώτη εισήγησή του ως Αντιδήμαρχος Ανθρώπινου Δυναμικού υπογράφει και ο Δ. Ράικος, για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για την πρόσληψη 6 οδηγών και 12 εργατών, 4μηνης διάρκειας, και για το διάστημα από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Η πρόσληψη κρίνεται απαραίτητη από το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για την πρόληψη και αντιµετώπιση των πυρκαγιών, με το επιπλέον δεδομένος της πληθώρας των συµβάντων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου το 2020 καθόλο το 24ωρο και ιδίως λόγω πολλών περιπτώσεων έναρξης πυρκαγιών µε διπλές εστίες.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα:

*Ζητείται η έγκριση της μελέτης και των όρων του ανοιχτού διαγωνισμού για την υλοποίηση, για μια ακόμη χρονιά, του προγράμματος summer camp στο Δήμο Διονύσου, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως οι υγειονομικές συνθήκες θα το επιτρέψουν, τονίζεται στη σχετική εισήγηση που υπογράφει ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Υπό αυτό το πρίσμα, η διαγωνιστική διαδικασία διενεργείται για την έγκαιρη προετοιµασία και ολοκλήρωσή της, όµως η πραγματοποίηση του προγράµµατος και η ενδεχόµενη (στην περίπτωσή ενάρξεως εκτέλεσης) διακοπή του, τελούν υπο την αίρεση επιβολής ή όχι περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

*Με το συνολικό ποσόν των 764.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Διονύσου, για μια σειρά υπηρεσιών- μισθώματα σχολικών μονάδων (187.040 ευρώ), λειτουργικές δαπάνες σχολείων (74.180), δράσεις πυροπροστασίας (131.700), τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (287.461), μισθοδοσία σχολικών καθαριστριών (83.634 ευρώ).

*Τέλος, σε πλειοδοτική δημοπρασία βγαίνουν τα δυο περίπτερα, στην πλατεία της Σταμάτας και στο Διόνυσο απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, που παραμένουν κενά εδώ και μήνες. Κατώτατο όριο προσφοράς, και στις δυο περιπτώσεις, ορίζονται τα 350 ευρώ. Το περίπτερο στη Σταμάτα, υπενθυμίζεται, ανακαινίστηκε με πολυδάπανη παρέμβαση από την τέως Δημοτική Αρχή το 2018, αλλά έκτοτε παραμένει κενό μια που η δημοπρασία για την εκμίσθωσή του το 2019 απέβη άγονη. Όσο για το περίπτερο στο Διόνυσο, ο μισθωτής του κηρύχθηκε έκπτωτος το 2020, μια που είχε φτάσει να οφείλει 14 μισθώματα. Η καθυστέρηση στη δημοπρασία των περιπτέρων είχε πολλές φορές αποτελέσει αντικείμενο σχετικών ερωτήσεων από τις μειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια που ο τέως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός είχε ανακοινώσει πως η δημοπρασία ετοιμαζόταν ήδη από το καλοκαίρι του 2020. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα δημοτικά περίπτερα σε ποσοστό 70%, δηλαδή τρία για το Δήμο Διονύσου, μπαίνουν σε δημοπρασία και ενοικιάζονται, ενώ το υπόλοιπο 30%, ένα περίπτερο για την πόλη μας, διατίθεται δωρεάν, μετά από δημόσια κλήρωση, σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, περιοριστικά αναφερόμενες στη νομοθεσία (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, ένστολοι που υπηρέτησαν στην Κύπρο το 1974 κ.λπ.).

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την παροχή λεωφορείου για µεταφορά στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκοµείο “Οι Άγιοι Ανάργυροι”- Κέντρο Μαστού για δωρεάν ψηφιακή µαστογραφία σε γυναίκες του ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισµός των Όρων ∆ιακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης για την “Υλοποίηση Πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράµµατος «Summer Camp ∆ιονύσου 2021”, µε ∆ηµόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό ∆ιαγωνισµό.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού για την «Προµήθεια ειδών ατοµικής προστασίας εργατοτεχνικού προσωπικού του ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσµατος, ανακήρυξη προσωρινού µειοδότη του συνοπτικού διαγωνισµού για την «Παροχή Υπηρεσίας Συντήρησης-Επισκευής µε την αναγκαία προµήθεια ανταλλακτικών µηχανηµάτων επεξεργασίας φυτικών καταλοίπων Προϋπολογισµού 73.160,00€ ευρώ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ 24%, µε κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά».

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡ. ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Πρόσληψη εποχικού προσωπικού µε τετράµηνες συµβάσεις για την αντιµετώπιση εποχικών αναγκών στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έτους 2021.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηµατικών Ενταλµάτων Προπληρωµής για την Έκδοση Παραβόλων και ∆απανών ΚΤΕΟ, Καρτών Καυσαερίων, Βεβαίωσης Ταχογράφων και Λοιπών Πιστοποιητικών για Οχήµατα του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου:«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕ∆Α ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΝΟΙΞΗΣ, ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ∆ΡΟΣΙΑΣ».

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑ∆ΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.3852/2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ∆Ο ΜΗΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ 32891/27-4-2021 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ∆ΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2021 Β ΚΑΤΑΝΟΜΗ.

ΘΕΜΑ 10ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ∆ΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2021.

ΘΕΜΑ 11ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ ΕΤΟΥΣ 2021 E ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟ∆ΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑ∆ΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ ΕΩΣ ΙΟΥΝΙΟ 2021 Β’∆ΟΣΗ.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Χρονική Επέκταση – Ανανέωση Σύµβασης για υπηρεσία αποµάκρυνσης εγκαταλελειµµένων οχηµάτων που βρίσκονται στο ∆ήµο ∆ιονύσου, από την εταιρεία ΛΑΒ∆ΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ.

ΘΕΜΑ 14ο: ∆ιακήρυξη δηµοπρασίας για την εκµίσθωση του δηµοτικού περιπτέρου στη ∆.Ε. Σταµάτας µε τη διενέργεια πλειοδοτικής δηµοπρασίας.

ΘΕΜΑ 15ο: ∆ιακήρυξη δηµοπρασίας για την εκµίσθωση του δηµοτικού περιπτέρου στη ∆.Ε. ∆ιονύσου µε τη διενέργεια πλειοδοτικής δηµοπρασίας.

ΘΕΜΑ 16ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη Α.Ο.Ε για έγκριση άσκησης ή µη ενδίκου µέσου κατά 2 αποφάσεων του Μ∆ΠρΑθ ακύρωσης αντίστοιχων αποφάσεων της πρώην ∆.Κ.Κρυονερίου επιβολής φόρου ηλεκτροδοτούµενων χώρων & προστίµου εις βάρος της ‘ΤΕΟ ΑΕ’.