logo


Την προσοχή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου για την επαναλειτουργία λατομικής δραστηριότητας στη Ραπεντώσα, εφιστά με ανοιχτή επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης “ΣυνΕΝΑ Βήμα μπροστά” Δ. Ζαφειρόπουλος. Ο κ. Ζαφειρόπουλος, μεταξύ άλλων, ζητεί την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό εμπειρογνώμονα, ενώ- “φωτογραφίζοντας” την παράταξη “Εύπολις”-  θεωρεί ότι η ανάρτηση φωτογραφιών που δείχνουν τα σκουπίδια στην περιοχή, διευκολύνει αντί να αποτρέπει την έγκριση της λειτουργίας του λατομείου:

Κάποιοι ΘΕΣΜΙΚΟΙ παράγοντες δεν είναι εκεί απλά για να εποπτεύουν αλλά για να επιλύουν με ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του ΤΟΠΟΥ και των ΔΗΜΟΤΩΝ.

Υπάρχει συζήτηση αυτή τη στιγμή που αναφέρει την ενδεχόμενη επαναλειτουργία λατομείων στην περιοχή της Ραπεντώσας εκ μέρους της εταιρείας «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ».

Αρχικά να αναφέρουμε τη διαφωνία του εξωραϊστικού συλλόγου Διονύσου μέσω της ανάρτησής του (βλ. παρακάτω) την οποία και κοινοποίησε αρμοδίως στο τοπικό συμβούλιο της ΔΚ Διονύσου.

Ακολούθως τέθηκε ως θέμα συζήτησης και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για παραπάνω έρευνα.

Μια υποσημείωση

Καθότι στην εν λόγω επιτροπή μετέχουν και μάλιστα ως προεδρείο άνθρωποι μηχανικοί ή πολιτικοί επιστήμονες καλό θα ήταν να στρέψουν το βλέμμα στις επόμενες κουβέντες τους στα εξής:

α) Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ)

β) Στη σωστή ανάθεση πραγματογνώμονα

γ) Στα ΣΩΣΤΑ επιχειρήματα ώστε να αποφευχθεί μια νέα λειτουργία λατομείων και περαιτέρω επιμόλυνση ή και κίνδυνος στην περιοχή.

Συνεπώς:

Ρωτάμε την ΕΠΖ και τα επιφορτισμένα μέλη της:

– Έχετε ολοκληρωμένες γνώσεις για να την αντιμετωπίσετε;

– Μήπως πρέπει να ζητήσετε πραγματογνωμοσύνη ειδικού, δηλαδή Μηχανικού Μεταλλείων;

– Θα φροντίσετε να είναι ισχυρά τα  επιχειρήματα και η θέση της επιτροπής σας και του δήμου;

Προσέξτε γιατί με ΑΔΥΝΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ θα ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ τη Μεγαλιθική και ΟΧΙ τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ του δήμου!

Υ.Γ. Σκεφτήκατε ότι: Οι φωτογραφίες σκουπιδιών στο χώρο (μέσω κοινωνικών δικτύων) διευκολύνει την έγκριση του λατομείου, αφού ίσως θεωρηθεί ότι είναι έτσι κι αλλιώς… χωματερή ;;;

Θεωρώντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, θα περιμένουμε εναγωνίως τις ξεκάθαρες θέσεις σας.

Δημήτρης Ε. Ζαφειρόπουλος