logo


Δια περιφοράς, λόγω των καθαρά διαδικαστικών θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, την Παρασκευή 14 Μαΐου το βράδυ στις 7μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 6 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνεται αίτημα του Γυμνασίου Άνοιξης για σιδηρουργικές εργασίες, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών από βανδαλισμούς, καταστροφές και κλοπές, που σημειώθηκαν στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Επιπλέον, θετική- μετά και από τη σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου– είναι η εισήγηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Τ. Κώνστα για την πληρωμή 4.662 ευρώ στην εταιρεία φύλαξης Τsekouras Security για παρασχεθείσες υπηρεσίες. Σημειώνεται πως η εταιρεία, που ήταν επιφορτισμένη με τη φύλαξη των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, το 2016 υπέγραψε σχετική σύμβαση με τη Σχολική Επιτροπή. Έκτοτε και για τα επόμενα χρόνια παρείχε τις υπηρεσίες της με προφορική εντολή που ανανεωνόταν κατά καιρούς, ενώ απλήρωτη- παρά τις συχνές προφορικές και γραπτές οχλήσεις- παρέμεινε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2020, οπότε η νέα Διοίκηση ενημερώθηκε πως γραπτή σύμβαση δεν υπήρχε. Την ίδια χρονιά η εταιρεία κατέφυγε στη δικαστική διεκδίκηση της οφειλόμενης αμοιβής, στο Τμήμα Διαδικασίας Μικροδιαφορών, και δικαιώθηκε, μια που και η Σχολική Επιτροπή συνομολόγησε για το χρέος. Αντίστοιχο, και για τους ίδιους λόγους, είναι το χρέος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου προς την ίδια εταιρεία, η τακτοποίηση του οποίου θα έρθει σε προσεχή συνεδρίασή της, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου η Πρόεδρος Α. Τόκα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

  1. Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για εργασίες στο ΕΠΑΛ Διονύσου
  2. Εκτίμηση αναγκαιότητας για σιδηρουργικές εργασίες στο Γυμνάσιο Άνοιξης
  3. Εκτίμηση αναγκαιότητας για υδραυλικές εργασίες στο Λύκειο Κρυονερίου και εξουσιοδότηση στον Αντιπρόεδρο για τις περαιτέρω ενέργειες
  4. Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς μας, που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων
  5. Λήψη απόφασης για επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη
  6. Εκτίμηση αναγκαιότητας, έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για αγορά και τοποθέτηση πυροσβεστήρα