logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τρίτη 20 Απριλίου η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Λύκειο Δροσιάς, η επίσκεψή της μόνο ερωτηματικά και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του Δήμου μας, οι οποίοι βρήκαν τα σχολεία τους όπως ακριβώς τα άφησαν, καθώς οι πέντε μήνες απουσίας από τις σχολικές αίθουσες δεν αξιοποιήθηκαν για τον σχεδιασμό του ανοίγματός τους με όρους υγειονομικής ασφάλειας, με μόνη βέβαια προσθήκη την «αυτοδιάγνωση» μέσω των self test που αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στην «ατομική ευθύνη».

Η ίδια η  Υπουργός Παιδείας, η οποία συνεχίζει τις επισκέψεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα την στιγμή που πανελλαδικά έχουν κλείσει πάνω από 260 τμήματα, χαρακτήρισε την αυτοδιάγνωση «πολύτιμο εργαλείο» την στιγμή βέβαια που η Κυβέρνηση αρνείται την διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ!!

Η κ. Κεραμέως εμφανίστηκε λοιπόν εν κρυπτώ, με συνοδεία τον Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλεξανδρή, χωρίς καμία ενημέρωση στους φορείς της περιοχής, ούτε καν στην Ένωση Γονέων Διονύσου, την ώρα που τα τμήματα των Λυκείων του Δήμου μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο και ο ΕΟΔΥ βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο για την διενέργεια τεστ εδώ και 15 ημέρες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υπουργό πως όλα βαίνουν καλώς! Αγνοώντας μάλλον τα κρούσματα μαθητών, καθηγητών αλλά και βοηθητικού προσωπικού στον Διόνυσο και την Άνοιξη, τις εκκλήσεις που κάνουν οι Διευθυντές των Λυκείων στην Δημοτική Αρχή για προσλήψεις καθαριστριών, το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στον Δήμο μας, αλλά και τον προφανή συνωστισμό που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, με δύο μαθητές ανά θρανίο σε μια πολύ μικρή αίθουσα.

Αυτοί που πουλάνε τεχνοκρατική μαγκιά υλοποιώντας τις πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ε. Ε, αυτοί που έστελναν κλήσεις για παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα όταν οι μαθητές αγωνιζόταν για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τώρα έρχονται να μοιράσουν «καθρεφτάκια» για δήθεν διαχείριση της υγειονομικής κρίση, μπροστά σε μαθητές που πριν 1,5 μήνα τους άφησαν για 7 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, νερό και ίντερνετ.

Η Δημοτική Αρχή έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Λύκεια της περιοχής.

Ως «μακρύ χέρι» της εξουσίας και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ρίχνει το βάρος των συνεπειών της πανδημίας στις πλάτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών, των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών αφού για μια ακόμα φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τις ελλιπείς παρεχόμενες υπηρεσίες, είτε μέσω ανταποδοτικών δημοτικών τελών, είτε μέσω της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «ατομικής ευθύνης».

Σήμερα σε συνθήκες πανδημίας απαιτούμε:

  • Να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
  • Μείωση αναλογίας παιδιών ανά τάξη.
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.
  • Τακτικά και δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Εξεύρεση κατάλληλων χώρων, είτε σε κλειστές σχολικές μονάδες είτε σε άλλες δομές προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες.
  • Επαρκή και δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας για όλους.

ΚΟΒ Διονύσου