logo


Φωτιά, η επόμενη μέρα…

Μετά από μια πολύ μικρή φωτιά, που χάρη στην άμεση επέμβαση των εθελοντικών κλιμακίων σβήστηκε πολύ γρήγορα, στοίχισε την ζωή ενός πλάσματος και στέρησε την τροφή σε πολλά άλλα «αόρατα».

Τα ζώα είναι ανυπεράσπιστα!!!

Τα αποτελέσματα είναι ορατά!!!

Το Μάτι δεν πρέπει να ξεχνιέται…

Προσοχή, Υπευθυνότητα, Επαγρύπνηση!!!

 

Η αντιπυρική προστασία δεν είναι πεδίο παραταξιακών αντιπαραθέσεων, ούτε ευκαιριακών μικροπολιτικών συμπεριφορών.

Η αντιπυρική περίοδος είναι, για όλους μας «ενεργούς» και μη πολίτες, περίοδος αυξημένης προσοχής, εγρήγορσης και μη εφησυχασμού. Ο καθένας μας οφείλει να εφαρμόζει τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής προστασίας.

Με τις προσωπικές μου αναρτήσεις, μετά την επίσκεψή μου στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς τόσο κατά την διάρκεια  κατάσβεσής της χθες, όσο και σήμερα προκειμένου να διαπιστώσω το μέγεθος της ζημίας, επιχείρησα να συμβάλλω τόσο στην ενημέρωση αλλά και στην διάδοση του ξεκάθαρου μηνύματος ΠΡΟΣΟΧΗ, Η ΦΩΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τόσο σε μας όσο και στο περιβάλλον. Μερικές εικόνες «κραυγάζουν» σιωπηλά τον πόνο και την καταστροφή που μπορεί να φέρει η φωτιά.

Επίσης οφείλουμε να συνδράμουμε τα αξιέπαινα εθελοντικά κλιμάκια χωρίς να ξεχνάμε ότι την ευθύνη προφανώς έχουν οι εκάστοτε αρχές.

Είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να ελέγχουμε, να ενημερώνουμε και να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί και ξέρει προκειμένου να διαφυλαχθεί η ζωή, η περιουσία και το περιβάλλον του τόπου μας.

Ξεκινώντας από την προσωπική ευθύνη ενός εκάστου, με την συμβολή μας στην απόλυτη εφαρμογή των αντιπυρικών οδηγιών, με την αυξημένη προσοχή μας, την ενημέρωση όλων, την εγρήγορση και την καλή συνεργασία αρχών, εθελοντών και πολιτών ας προστατέψουμε τις μοναδικές ζωές μας.