logo


Στην παραλαβή δυο νέων απορριματοφόρων με πρέσα, συνολικής χωρητικότητας 32 κυβικών μέτρων, προχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου.

Η παραλαβή των οχημάτων έγινε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, των Αντιδημάρχων Καθαριότητας Γ. Λακαφώση και Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερού και αρκετών εργαζόμενων του Δήμου.

Ο κ. Καλαφατέλης, με αφορμή την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Δήμου, υπογράμμισε στην Οδό Διονύσου πως τα δυο αυτά απορριμματοφόρα αποτελούν τμήμα της ομάδας των έξι οχημάτων, που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ενώ μέσα στο 2021 αναμένονται άλλα 4-5 οχήματα διαφόρων ειδών- εκσκαφέας, τράκτορας κ.λπ.- από το ίδιο πρόγραμμα. Στόχος, δήλωσε ο Δήμαρχος, είναι μέχρι το τέλος του 2022- και με τη μέθοδο leasing που έχει ήδη αποφασισθεί- να έχουν έρθει στο Δήμο συνολικά 40 νέα οχήματα, που θα αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα παλαιά, ίσως και τριακονταετίας ή και παλαιότερα, τα οποία αποτελούν αιτία οικονομικής αφαίμαξης λόγω των συχνών βλαβών και συντηρήσεων που απαιτούν.

Τα δυο νέα απορριμματοφόρα κόστισαν 280.000 ευρώ και φέρουν, όπως και οι καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων, το σύνθημα “Πάντα πράσινος Δήμος Διονύσου- Σκεφτόμαστε καθαρά”, που αντικατοπτρίζει και τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής, συμπληρώνει η κ. Λακαφώση. Και επειδή διαθέτουν πρέσα, έναντι του μύλου της παλαιάς τεχνολογίας, η χωρητικότητά τους, με τη συμπίεση των απορριμμάτων, αυξάνει κατά 20% τουλάχιστον.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως αυτά τα δυο νέα απορριμματοφόρα είναι τα πρώτα καινούργια τέτοιας χωρητικότητας που φτάνουν στο Δήμο Διονύσου σε όλη την καλλικρατική του ιστορία, από το 2011, μια που όπως θυμούνται οι εργαζόμενοι, όλα τα οχήματα που σήμερα χρησιμοποιούνται στο Δήμο ανήκαν στις επτά επιμέρους προκαλλικρατικές Κοινότητες με την ανάλογη επιβάρυνση λόγω παλαιότητας και εντατικής χρήσης.