logo


Στις 5 το απόγευμα την Πέμπτη 22 Απριλίου, και με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Δήμου στο YouTube, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου.

Στα θέματα περιλαμβάνονται η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού και η εν μέρει υπογειοποίηση του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ σε οδούς της Άνοιξης, κατόπιν χορηγίας εταιρείας που διατηρεί ελικοδρόμιο στην περιοχή. Η παραπάνω παρέμβαση θεωρείται αναγκαία για τους ασφαλείς ελιγμούς του ελικόπτερου, ενώ έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίασή της.

Επιπλέον, συγκροτείται σε Σώμα η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ), με Πρόεδρο υποχρεωτικά βάσει της νομοθεσίας την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Κατσίγιαννη, και 33 μέλη- δημότες και εκπροσώπους των συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Θα συζητηθούν, τέλος, ακόμη δυο ενστάσεις για την επιβολή προστίμου σε ιδιοκτήτες αδόμητων που παρέλειψαν την υποχρέωση τους να τα καθαρίσουν στο πλαίσιο της πυροπροστασίας. Και οι δυο βεβαιώσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησε αυτοψία, φέρουν ημερομηνία του περασμένου Δεκεμβρίου, πολύ αργότερα από τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (σ.σ. που ξεκινά την 1η Μαΐου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου). Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ενστάσεων που εξετάστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο προ καιρού, είχε αποφασιστεί η οριζόντια διαγραφή 30% επί του προστίμου “για πρώτη και τελευταία φορά”, με δεδομένα τα προβλήματα που πιθανόν αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2020 για το Δ΄ Τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση – Συμπλήρωση Τεχνικού προγράμματος κατόπιν της αριθ. 151/21 ΑΟΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΘΕΜΑ 3ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση της ένστασης της Γ********* Δ********

ΘΕΜΑ 4ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση των ενστάσεων του Δ******* Ι********,του Δ*********** Δ********** και της Δ********** Κ********

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.