logo


Δεύτερη ημέρα της εβδομάδας, σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου, που τα παιδιά του Λυκείου προσέρχονται στα θρανία με αρνητικά αποτελέσματα self test για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, και φαίνεται πως ένα τουλάχιστον Λύκειο του Δήμου Διονύσου έχει πληγεί από πληθώρα κρουσμάτων. Ο λόγος για το Λύκειο Διονύσου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, τη Δευτέρα εντοπίστηκαν 10 μαθητές θετικοί στον κορονοϊό, αλλά και ένας καθηγητής, όπως και στενή συγγενής του σχολικού καθαριστή. Το περασμένο διήμερο πραγματοποιήθηκε εντατική απολύμανση των χώρων, ενώ ήδη έχει εξασφαλιστεί για το σχολείο νέα καθαρίστρια.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι γεγονός που συνέβη το προηγούμενο τριήμερο, έχει ανησυχήσει στο έπακρο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θέτει σοβαρά ερωτήματα για την αντίληψη της ατομικής ευθύνης των ενήλικων πολιτών, και ιδιαιτέρως των γονιών: Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαθητής του Λυκείου Διονύσου που βρέθηκε θετικός στο self test, προχώρησε στην πραγματοποίηση μοριακού και εντωμεταξύ μετέβη στο σχολείο εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Η αλυσίδα όμως δεν σταμάτησε εκεί, μια που στενός συγγενής του ίδιου μαθητή, φοιτά στο Λύκειο της Δροσιάς, και αντί να τεθεί αμέσως σε αυτοαπομόνωση, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα και είναι γνωστό σε όλους εδώ και 13 μήνες που μαίνεται η πανδημία, πήγε κανονικά στο σχολείο, με αποτέλεσμα να τεθεί και η εκεί σχολική κοινότητα σε κίνδυνο!

Την ενίσχυση, τέλος, του αριθμού των σχολικών καθαριστριών έχουν ζητήσει όλα τα Λύκεια της πόλης, μια που ακολουθούν τις οδηγίες για αραίωση των μαθητών ανά τμήμα και χρησιμοποιούν αίθουσες και του οικείου Γυμνασίου, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων χώρων.

Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός δήλωσε πως δρομολογείται η ενίσχυση αυτή αν όχι και για τις πέντε, τουλάχιστον για τις περισσότερες ημέρες της σχολικής εβδομάδας. O ίδιος συμπλήρωσε πως μέσα στην ημέρα αναμένει αναλυτική ενημέρωση από όλους τους Διευθυντές των Λυκείων, για την εξέλιξη των self tests ανά σχολείο.