logo


Με μια αμφίσημη ανακοίνωση στο facebook υποδέχθηκε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας την πρόσφατη αθώωση της Λ. Μήλα στην υπόθεση με τα φερόμενα ως ελλείμματα στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, την οποία η ίδια ως Δημοτική Αρχή ξεκίνησε το 2015. Υπογραμμίζοντας πως σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, τονίζει από την άλλη πλευρά πως τα χρηματικά ελλείματα είναι “διαπιστωμένα, υπαρκτά και αδιαμφισβήτητα” και πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε να επιστρέψουν στα παιδιά τα χρήματα που “έκαναν φτερά” από τις Σχολικές Επιτροπές:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Είναι αυτονόητο πως κάθε παράταξη της Αυτοδιοίκησης, πολύ περισσότερο αυτές που ασκούν διοίκηση, οφείλουν να προασπίζουν με κάθε νόμιμο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

Κατά συνέπεια, αποτελεί καθήκον όποιου ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά από θέση ευθύνης να οδηγεί στη Δικαιοσύνη όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, πολλώ μάλλον αποδείξεις, ότι προκλήθηκε οικονομική ζημία είτε στο Δήμο είτε στα ΝΠΔΔ που εποπτεύει.

Αυτό πράξαμε ως διοίκηση, χωρίς καμία εξαίρεση, και αυτό εξακολουθούμε –και θα εξακολουθήσουμε- να πράττουμε ως αντιπολίτευση. Ας το γνωρίζουν όλοι αυτό και ας παραδειγματιστούν ιδίως αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα το δημόσιο συμφέρον από θέση ευθύνης.

Η παράταξη Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι το σημαντικότερο για τους δημότες είναι τα διαπιστωμένα χρηματικά ελλείμματα στις σχολικές επιτροπές, τα οποία, ανεξαρτήτως των μέχρι τούδε δικαστικών αποφάσεων, εξακολουθούν να παραμένουν υπαρκτά και αναμφισβήτητα.

Χρήματα των δημοτών που αφορούν τα παιδιά μας, χρήματα που «έκαναν φτερά» και πρέπει να επιστρέψουν πίσω. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.