logo


Αθώα κηρύχθηκε παμψηφεί από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με πρόταση μάλιστα του Εισαγγελέα, η Λ. Μήλα, κατηγορούμενη για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, στο διάστημα που υπηρέτησε ως Πρόεδρός της (2013-2014) επί των ημερών της πρώτης Διοίκησης Καλαφατέλη. Η υπόθεση συνδέθηκε στενά με τον εμπρησμό στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών την άνοιξη του 2015 και πριν καν έρθει σε δικαστική αίθουσα αποτέλεσε αιχμή του δόρατος στη ρητορική τής μείζονος μειοψηφίας, τότε Δημοτικής Αρχής, που δεν έχανε την ευκαιρία να μιλήσει για «κλέφτες και απατεώνες που έχουν φάει τα λεφτά των σχολειών μας».

Η κ. Μήλα πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες με αναστολή τον περασμένο Ιούλιο και αμέσως άσκησε έφεση. Την πρωτόδικη καταδίκη της ακολούθησε σειρά ανακοινώσεων σε υψηλούς τόνους, ανάμεσα στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας που θριαμβολογούσε και την καταδίκαζε τελεσίδικα και τη Δημοτική Αρχή που καλούσε τους Ανοιχτούς Ορίζοντες να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας.

Εννέα μήνες και 7 αναβολές και διακοπές αργότερα, η πρώην Πρόεδρος, ανάμεσα σ’ αυτούς που λοιδορήθηκαν, κατηγορήθηκαν, στοχοποιήθηκαν, όσο λίγοι επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκησης Ζαμάνη, αθωώθηκε πανηγυρικά.

Η Οδός Διονύσου θα επανέλθει στο θέμα με αναλυτικότερο ρεπορτάζ.