logo


Τα ερωτήματα- αιτήματα των μειοψηφιών που παραμένουν επί μήνες αναπάντητα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, καθώς και οι εργαζόμενοι του Δήμου που περιστασιακά απασχολούνται σε ιδιώτη εργολάβο για την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης από την πόλη μετά από τη “Μήδεια”, έφερε στη χθεσινή (6/4) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνης.

Ειδικά το δεύτερο θέμα επανέρχεται ανελλιπώς στη ρητορική του τέως Δημάρχου το τελευταίο διάστημα, με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Λακαφώση και το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη να απαντούν πως οι παραπάνω εργαζόμενοι κάνουν χρήση της άδειάς τους, την οποία είναι ελεύθεροι να διαθέτουν όπου οι ίδιοι επιλέγουν.

Στο θέμα επανήλθε, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Ζαμάνης στη χθεσινή συνεδρίαση, ξεκαθαρίζοντας αφενός πως δεν βάλλει κατά των εργαζόμενων, αλλά κατά του εργολάβου, που μάλιστα τους απασχολεί ανασφάλιστους, όπως καταγγέλλει επίμονα, και αφετέρου κατά της Διοίκησης του Δήμου: “Αν και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μάχη ουσιαστικά, πουλάτε τους εργαζόμενους, που δεν έχουν πάρει εξαίρεση από την εργασία τους στο Δήμο, ως μισθοφόρους σε ιδιώτη που εσείς προσλάβατε και ξαναπληρώνετε, για να παίρνουν, οι πονηροί, και μαύρο και άσπρο μεροκάματο, όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους”, υπογράμμισε ο κ. Ζαμάνης και κάλεσε τη Διοίκηση “αν έχει τσίπα και φιλότιμο” να καταγγείλει άμεσα τον εργολάβο και να τον αποβάλει, αλλά και να ελέγξει πειθαρχικά τους εν λόγω εργαζομένους.

Απαντώντας στα παραπάνω ο Δήμαρχος υπογράμμισε και πάλι πως αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια, ενώ έχουν υποβάλει αίτημα για εξαίρεση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δήλωσε πάντως πως η δική του αρμοδιότητα και ευθύνη είναι να καθαρίσει γρήγορα την πόλη και όχι να απευθύνεται στην Επιθεώρηση Εργασίας. Προσέθεσε πάντως πως οι παραπάνω καταγγελίες λαμβάνονται υπόψη και θα διαβιβαστούν αρμοδίως.

Για το ίδιο θέμα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Διονύσου Μ. Αφίφης, τονίζει στην Οδό Διονύσου πως η δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης εξαρτάται από τη σχέση εργασίας με το Δήμο: “Για τους εργαζόμενους στο Δήμο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, το να δουλέψουν και αλλού είναι πανεύκολο, κάτι που δεν ισχύει για τους μόνιμους, για τους οποίους η διαδικασία είναι αρκετά πιο πολύπλοκη”, λέει ο κ. Αφίφης, προσθέτοντας πάντως πως δύσκολα το κάνουν όσοι δεν έχουν πραγματική ανάγκη.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι έχει ήδη δώσει εντολή να διερευνηθούν οι καταγγελίες σχετικά με την ανασφάλιστη εργασία, μια που “αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο, και όχι τι κάνουν οι εργαζόμενοί του στις άδειές τους”.

Όσο για τις εκκρεμότητες με την υποβολή ερωτημάτων από τις μειοψηφίες, ο κ. Ζαμάνης υπογράμμισε πως τουλάχιστον 20 δικά του ερωτήματα- αιτήματα παραμένουν αναπάντητα για διάστημα από 2 έως 19 μήνες και προσέθεσε πως δεν θα τα υποβάλει εκ νέου, «αφού η κοροϊδία έχει και τα όριά της”, αλλά πλέον θα προσφύγει στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές (Εισαγγελέας, Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, Αποκεντρωμένη Διοίκηση). “Οι συνέπειες στο εξής θα σας βαρύνουν εξ ολοκλήρου”, τόνισε ο κ. Ζαμάνης, κατηγορώντας το Δήμαρχο πως έχει επιβάλει omerta (νόμο σιωπής) στις Υπηρεσίες του Δήμου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε αμέσως μετά και ο επικεφαλής της παράταξης “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” Κ. Κουριδάκης, υπενθυμίζοντας ενδεικτικά ερώτημα του συναδέλφου του Σπ. Γιαννουλάτου, σχετικά με τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, οφειλέτες του Δήμου, που αν δεν έχουν τακτοποιήσει  όπως προβλέπεται οφειλές άνω των 500 ευρώ δυο μήνες από την εκλογή τους, εκπίπτουν αυτοδικαίως του αξιώματός τους.

Οι ερωτήσεις σας έχουν απαντηθεί είτε στο πλαίσιο των συλλογικών οργάνων είτε γραπτώς, όπως προβλέπεται από το νόμο, απάντησε από την πλευρά του ο Δήμαρχος: “Τα υπόλοιπα είναι δικά σας συμπεράσματα, για άλλη μια φορά αποκυήματα της νοσηρής σας φαντασίας. Δικαίωμά σας βέβαια να αποταθείτε όπου θέλετε. Αλλά δεν μπορείτε να μας επιβάλλετε την όποια βούλησή σας, να απαντούμε γραπτώς σε όλα τα αιτήματα”, απάντησε στο συνάδελφό του της μείζονος ο κ. Καλαφατέλης, ενώ επανέλαβε πως η έκπτωση συμβούλων λόγω αρρύθμιστων οφειλών δεν είναι δική του δουλειά αλλά των Υπηρεσιών, στις οποίες απευθύνεται το ερώτημα και οι οποίες οφείλουν να απαντήσουν.