logo


Με πλούσια θεματική ύλη κυκλοφορεί το 26σέλιδο δεύτερο τεύχος της τριμηνιαίας έκδοσης της εφημερίδας πολιτισμού “Θυμέλη”. Η εφημερίδα εκδίδεται από το Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις” και το τεύχος που ήδη κυκλοφορεί είναι αφιερωμένο στις γιορτές και τα έθιμα των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη η υλοποίηση και λειτουργία βεστιάριου παραδοσιακών στολών, με τη στήριξη του εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου και τη συμβολή του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη. Όπως διαβάζουμε στη σχετική είδηση, “Σύντομα θα κοσμούν το Κέντρο μας παραδοσιακές φορεσιές από την Πάρο και τη Σάμο. Στόχος μας είναι η συνεχής κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών, οι οποίες θα εντάσσονται στην πλούσια παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Διονύσου. Επιπλέον, εκτός από την αποτύπωση της χρονικής περιόδου που θα εκφράζουν, μαζί με τα τραγούδια και τους χορούς μας, οι παραδοσιακές φορεσιές θα αποτελέσουν σημαντικό συστατικό αυτονομίας και αυτάρκειας του Κέντρου μας, στοιχεία που αποτελούν στρατηγικούς στόχους για όλους εμάς στο Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις”.

Υπενθυμίζεται πως το Κέντρο Πολιτισμού “Χορεύρεσις” εκπέμπει καθημερινά ζωντανά από το διαδικτυακό ραδιόφωνο “Ηχοχρώματα ΡάδιοΧορεύρεσις” στη διεύθυνση www.chorevresisradio.gr. Εκεί, εκτός των προγραμματισμένων ραδιοφωνικών εκπομπών, έχουμε τη δυνατότητα όλο το 24ωρο, μέσω της playlist, να ακούμε μουσικές από την πλούσια δημοτική μας παράδοση.

Σε μήνυμά τους ο Σπ. Καλασαρίνης, Διευθυντής της εφημερίδας και Π. Μπιτάκος, υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου, αναφέρουν σχετικά:

Αγαπητοί φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις»,

Με μεγάλη χαρά σας επισυνάπτουμε το δεύτερο τεύχος της τριμηνιαίας έκδοσης της Εφημερίδας Πολιτισμού «Θυμέλη».

Ελπίζουμε μέσα από την ανάγνωση της Εφημερίδας Πολιτισμού “Θυμέλη”, να καταφέρουμε να σας “ταξιδέψουμε” στο μοναδικό πολιτισμό της πατρίδας μας και σε ενδιαφέροντα μονοπάτια ιστορίαςλαογραφίας και τέχνης.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

                            

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΧΟΡΕΥΡΕΣΙΣ»

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 11, Τ.Κ.: 14565 Άγιος Στέφανος Αττικής, Διόνυσος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108140327 – 6974644474

E-mail: chorevresis@gmail.com

Web Site: www.chorevresis.gr

Web Radio: www.chorevresisradio.com